Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy tylko ja jestem taka niedoskonała? Dlaczego tak się czuję?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-07-26, 19:50   #1
sheinsane
Raczkowanie

Czy tylko ja jestem taka niedoskonała? Dlaczego tak się czuję?

Witajcie Dziewczyny Chciałam się z Wami podzielić moimi przemyśleniami-być może gdzieś we mnie tkwi problem,ale pewnie po prostu widzę wszystko w złym świetle. Zawsze miałam obsesję na punkcie wyglądu-może nie obsesję,ale zawsze bardzo o siebie dbałam,o swoje ciało,o każdą jego część i zawsze ważne było dla mnie,żeby być zadbaną jak to powiedziała Ewa Chodakowska- najlepszą wersją samej siebie Obawiam się,że mam trochę ciągotki do perfekcjonizmu-także w tej kwestii. Mam 27 lat i wszędzie widzę w swoim ciele i wyglądzie jakieś niedoskonałości i mniejsze lub większe defekty- cellulit, rozstępy,pajączki,płaskos topie,wrastający paznokieć, włoski tam gdzie nie powinno ich być,wystająca łopatka,krzywy ząb, zmarszczka przy oku, dziwne brwi,podwójny podbródek,sucha skóra i tak dalej i tak dalej Zastanawiam się,czy inne kobiety-nawet te najpiękniejsze- też na codzień w domowych czeluściach borykają się z tyloma problemami urodowymi? Czuję się jak jeden wielki miks niedoskonałości... Wiem,że dla innych jestem atrakcyjna i zadbana,ale ja czuję się jakaś taka ułomna