2014-07-27, 16:22
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy tylko ja jestem taka niedoskonała? Dlaczego tak się czuję?
Cytat:
Napisane przez Doris1981
Jesteś niedoskonała, bo jesteś człowiekiem, a nie zdjęciem z Photoshopa? A może zamiast szukać w sobie niedoskonałości, czas postawić na swoje dobre strony i "doskonałości" plus - jeżeli masz chęć - zmienić to, co realnie da się zmienić?
|
Mega fajnie to napisałaś, chyba aż to gdzieś zapiszę. 
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------
Cytat:
Napisane przez cava
Czujesz sie tak, bo masz źle ustawione priorytety.
Bo dałaś sobie zrobić sieczkę z mózgu przez najniższych lotów popkulturę serwowana przez niskich lotów programy TV, reklamy, tabloidy, gazetki klasy Viva czy inne szmatławce.
W wyniku tego, postrezgasz swoje ciało jako centrum swego istnienia i swojej wartości, postrzegasz się jako towar wystawiony na straganie.
towar który musi być zgodny z odgórnie narzuconymi normami, aby mógł przejśc przez test doskonałości i na tej podstawie zostać zakwalifikowany jako zgodny z doopy wzietymi czyimiś wyobrazeniami (czyimi tak naprawdę?Moze warto nad tym pomysleć chwilę?) i przez to godny trafinia w ręce nabywcy.
|
Prawda. Telewizja i większość plotkarskich stron internetowych robią sieczkę z mózgu. Głupi onet chociażby i codziennie jakiś artykuł z seksownymi laskami a pod nim napis "Najpiękniejsze kobiety przez nie nabawisz sie kompleksów!" i pokazuja laski po 5 operacjach... 
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------
Jeszcze coś dodam, bo mi naszło na myśl. Wystarczy wyjść na plaże nad morzem i się porozglądać. Na prawdę Ci idealni piękni jak z okładki ludzie to może 1% z całego mega tłumu.
|
|
|