2014-07-28, 09:12
|
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Sezon pielgrzymkowy uważam za otwarty...
Cytat:
Napisane przez Kretka666
Dlatego Wy musicie wyznawać ich religię, bo oni mają konstytucyjne prawo wolności wyznania, fuck logic  Ale tak to jest jak tylko się widzi swoją grupę i nic innego dookoła. To ONI są ważni, bo ONI wyznają, a Ty siedź cicho, bo ONI mają prawo. A Ty nie masz. Bo nie idziesz z nimi.
Nie mam styczności z pielgrzymkami, bo moje miasto, na szczęście, omijają. Ale współczuję mojej rodzinie mieszkającej w Częstochowie.
|
Kreciu, no rację masz, ale ze mnie tolerancyjne stworzenie (niestety, czasem aż za bardzo), więc te ranne pobudki bym już zniosła. Włączam empatię i staram sobie wyobrazić, że znużonego pielgrzyma te pieśni uskrzydlają, dodają mu sił. No i biorę poprawkę, że te wycia to tylko kilka dni.Przeżyję.
Ale nie jestem już w stanie rozumieć ani usprawiedliwić chaosu, który pielgrzymki powodują na drogach. Ja teraz mam wakacje, ale większość ludzi z osiedla musi dojechać do pracy rano. I nie jestem w stanie pojąć, jak można puszczać pielgrzymki trasą wiodącą do przelotówki, na której od świtu jest spory ruch.
|
|
|