Dot.: Zespół Policystycznych Jajników- wątek zbiorczy- część III
Izaa092, to czy przyjmujesz tabletki to Twoja indywidualna sprawa i jeśli komuś udało się pomóc dzięki tym tabletkom to może warto spróbować.
Ale jeśli nie chcesz chemii to polecam pić zioła na problemy kobiece,które regulują gospodarkę hormonalną. Miesiąc temu też dowiedziałam się, że mam zespół policystycznych jajników i zaczęłam pić swoją mieszankę(pokrzywa,krwawn ik i nagietek, może być również rumianek jeśli preferujesz słodsze). Nie byłam na ponownych badaniach, ale zauważyłam, że kolor i konsystencja miesiączki się znacznie poprawiły, przestał mnie pobolewać brzuch w czasie okresu i jestem bardzo zadowolona. Pani ginekolog kazała mi przyjść na kolejne badania za pół roku, dopiero wtedy będę mogła Ci powiedzieć czy mi naprawdę pomogły.W mojej rodzinie zioła te pomogły nie jednej kobiecie, nawet uchroniły od zabiegów. Polecam książki Leki z Bożej apteki i zioła ojca Klimuszki. Jednak zanim zaczniesz pić zioła skonsultuj się z jakimś lekarzem i odstaw jeśli będziesz je źle znosić-choć o takich przypadkach nie słyszałam. Ja piję swoje zioła schłodzone z dodatkiem cytryny, smakują jak zielona Nestea.
|