Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wymarzony domek
Wątek: Wymarzony domek
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-05, 09:30   #1
madzia_15
Raczkowanie

Wymarzony domek

Witam dość aktywnie udzielam się na forum dlatego też założyłam nowe konto bo potrzebuje porad a chodzi o delikatną sprawę.

Otóż wraz z narzeczonym planujemy ślub za jakieś 2/3 lata a zaraz po nim dziecko. Ja studiuję dziennie a On pracuje i studiuje zaocznie. Planujemy budowę domu - i właśnie tutaj zaczyna się problem. Otóż ja studiując nie jestem w stanie odkładać zbyt wiele. Łączna kwota jaką dysponuję każdego miesiąca to 1000zl. Staram się odkładać jak najwięcej tylko mogę ale to wychodzi średnio ok 500zl miesięcznie. Do końca studiów pozostały mi aż 3 lata.
Mój TZ odkłada znacznie więcej. Ponadto działkę budowlaną dostaniemy od Jego rodziców. Moi rodzice nie są zbyt bogaci dlatego też nie dostanę od Nich zbyt dużej kwoty.
Chodzi o to, że boję się, że rodzice TZ zapiszą działkę tylko na Niego. Jego wkład w budowę domu będzie większy niż mój. Nie wiem już co mam robić. Nie chce kiedyś w przyszłości mieszkać u NIEGO tylko u NAS. Dziewczyny poradźcie mi, czy jeżeli się dowiem, że rodzice TZ przepisują działkę tylko na Niego to wypada mi wspomnieć by przepisali ją również na mnie? Bardzo bym chciała mieć równe prawa do domu. Różnie w życiu bywa i nie chcę kiedyś zostać z niczym. Z drugiej strony na samą myśl o tym robi mi się głupio, bo nie wiem czy nie domagałabym się wówczas zbyt wiele bo działka jest w bardzo dobrej lokalizacji położona i wg więc gdybyśmy chcieli ją kupić to kosztowała by nas bardzo dużo.
Bardzo proszę o pomoc i rady, jak powinnam się zachować i co zrobić w takiej sytuacji.
Dodam jeszcze, że z TZ nie rozmawiamy zbyt wiele na temat budowy domu bo na razie odkładam pieniądze. (chcemy w ogóle nie brać kredytu albo tylko jakiś mały na wykończenie domu).
madzia_15 jest offline Zgłoś do moderatora