2014-08-07, 12:29
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Napisane przez mysia111
Ona tu jest i tańczy dla mnie
Wiecznie tych pieluch nie bedziemy nosic. Tej blizny pewnie tez nie zauwazy  Gdzieś kiedyś przeczytałam ze faceci na samą myśl że beda uprawiac sex juz się podniecają więc co tam rozstepy
A tak na poważnie to na ten "pierwszy raz" po porodzie warto sie przygotowac tzn załozyc ładną bieliznę, pomalować się, stworzyc fajny nastrój (np. świece) tak żeby TŻ szczęka opadła i nasz obraz z pieluchami, z cieknacycm mlekiem poszedł w zapomnienie. Ja tak zrobiłam 6tyg po pierwszym porodzie i jak tak przed nim stanełam bez zapowiedzi to słowa nie umiał z siebie wydusić 
|
Masz racje, ten pierwszy raz po tez powinien byc wyjątkowy. Tylko ze podobno nie zawsze się udaje, bo kobieta jest zestresowana bardzo☠s wiadomi że stres nie działa na naszą korzyść...
Cytat:
Napisane przez daisy dot
hihi, ja tam tego za odmóżdżanie nie uważam, po prostu śmieszne jest i fajnie tak sobie popatrzeć na wyginające się laski i śmiesznych facecików. W ucho wpada łatwo więc można potem przyśpiewywać.
Dziewczyny w dzień dwa po porodzie nie będziemy wyglądać jak Ewy Chodakowskie 
Trochę trzeba poczekać, późnmiej trochę trzeba poćwiczyć i powolutku dojdziemy do formy
Wolałabym aby mój TŻ nie zaglądał nigdzie i nie widział rozcięć nacięć szwów blizn i niczego co złego się dzieje tam na dole. on podczas porodu ma patrzeć na mą piękną twarz wykrzywioną grymasem bólu.
Ja rozstępów i cellulitu nie mam ale też się obawiam, że brzuszek wolno będzie się wstępywał. Pocieszam się jak widzę, że innym się wstąpił i będę czekać na ten moemnt
Ogólnie jestem dobrej myśli. Wy też powinnyście 
|
Ja bede wyglądała jak upior napewno. Przy dużym wysilku robie sie dosłownie bordowa na twarzy. Sam nie chcialabym siebie w takim stanie ogladac...
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego
Byliśmy u pediatry z mala 
Mała waży 3080g
lekarz powiedział ze jest wszystko super 
I dodał ze jestem super mama i pięknie się zajmuje Olivka
Mała ma już niemieckie obywatelstwo
teraz trzeba zadzwonić do konsulatu żeby się dowiadywać o polskie. Na stronie jest napisane że za polskie obywatelstwo trzeba płacić 360 euro wtf. A oni się wycwanili i pracują tylko od 14 do 16 wiec na bank się do dzwonimy 
|
Nawet nie wyobrażasz sobie ile z nas chcialoby byc na Twoim miejscu. ?...
Cytat:
Napisane przez ButterBear
No to wiadomo, na pewno warto się przygotować, a nie zadrzeć koszulę do karmienia, włochatą nogę wsadzić pod kołdrę i czekać na rozwój wydarzeń
Wiesz, mój mąż miał lekko utrudnioną sytuację, stał faktycznie przy głowie, ale centralnie na przeciwko mojego krocza stała szafka z nierdzewki, w której drzwiczkach wszystko się odbijało 
|
 odnośnie pierwszego :hahaha :
Odnośnie drugiego:współczuję mu, ja sama nie chciałabym tego oglądać.
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------
Cytat:
Napisane przez zuken
Zgadzam sie z TheFall w 100% 
Nawet nie wiecie ile razy juz uslyszalam.od tzta jaka to jestem dzielna, najcudowniejsza na swiecie, super sobie daje rade i jestem piekna:P a i ze nasza corka na pewno odziedziczy urode po mamusi  i caly czaa mnie przytula i caluje takze glowa do gory laseczki, nie bedzie tak zle
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
|
Tz godny pozazdroszczenia. Ja nie usłyszałsm niczego takiego przez cala ciaze i po porodzie nawet się nie spodziewam uslyszec
|