2014-08-09, 16:23
|
|
Raczkowanie
|
Walka o ładną cerę
Witajcie! 
Postanowiłam założyć ten wątek, aby zmobilizować się przede wszystkim do regularności.
Miło by mi było, gdybyście dołączyły - w kupie raźniej, poza tym można się wzajemnie motywować i wymieniać wskazówkami 
Zacznę od siebie:
Mam 21 lat, cerę mieszaną, worki pod oczami, rozszerzone pory, trochę zaskórników i pojedynczych wyprysków. Zauważyłam także pojawiające się pierwsze zmarszczki - miedzy brwiami i w okolicach nosa - zapewne od uśmiechania się
Moim celem jest pozbycie się tego całego syfu, minimalne zwężenie porów, nie dopuszczenie do pogłębienia się zmarszczek i maksymalne opóźnienie powstawania kolejnych.
Opiszę Wam moją dotychczasową pielęgnację:
rano - oczyszczenie twarzy delikatnym żelem do suchej skóry (Lovena z Netto - polecam), olejek herbaciany punktowo na wypryski i żel aloesowy na całą twarz zamiast bazy pod makijaż. Pod oczy i na powieki muszę nakładać żel Flos Leku - tylko na tym trzymają mi się cienie i kredki.
wieczorem - zmycie makijażu biedronkowym micelem, oczyszczenie twarzy tym samym żelem co rano, wklepanie kremu odżywczego Himalaya.
mniej więcej raz w tygodniu - peeling korundem i jakaś drogeryjna maseczka.
jak mi się przypomni to używam płatków pod oczy Purederm.
To tyle mojej regularności. Zawsze wykręcam się brakiem czasu lub zmęczeniem, ale nie tędy droga.
Chciałabym ustalić sobie pewien schemat, może któraś z Was mi coś podpowie?
Rano i wieczór póki co pozostawię bez zmian. Chociaż do stosowania na noc korcą mnie rybki Gal i olejek Bio-Oil (zamierzam kupić do walki z rozstępami i może przy okazji wykorzystać na twarz).
Raz w tygodniu będę robić peeling korundem, co 2 dni maseczkę z glinki zielonej, marokańskiej lub zwykłe drogeryjne Rival de Loop - dobrze mi służą i w międzyczasie płatki pod oczy Purederm.
Postaram trzymać się tego schematu przez miesiąc i zobaczę jakie będą pierwsze efekty.
Dołączycie?
|
|
|