Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Panny Młode 2015 cz. 25 :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-11, 09:28   #1256
joasia-a
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 25 :)

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Wiecie jak skończyłam studia to myślałam ze bede 2 tys zarabiać teraz uciesze sie z 1500 ;/
A mialam koleżankę w grupie co mówiła, że nie wyobraża sobie, że po naszych studiach bd zarabiała mniej niż 5 tys
eh.. mój TŻ i jego znajomi są po elektrotechnikach/elektronikach i mieli naprawdę niezłe specjalności.. i i tez kiedyś myśleliśmy że 5 tys to spokojnie będzie można dostać.. niestety..
mój kolega twierdzi że on za mniej niż 4 tys netto nie będzie pracował po francuskim ale miał ogromne doświadczenie już i podobno dostał taką pracę.. a ile w tym prawdy?
Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Joasia po prostu muszę szukać. A jak nic nie wyjdzie to wyjedziemy za granicę. .. niestety
będzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez _Ade Pokaż wiadomość
Prawda... ja też się złapałam na tą modę i noszę inż. przed nazwiskiem i mogę sobie to wsadzić w pupkę a znajoma po germańskiej już na studiach miała telefony z korpo mimo że nie aplikowała!
Już zaczęłam się na bankowaość nastawiać, plus inwestowanie w język
ale tyle nauki, bo jednak studia inżynierskie są bardzo trudne, przynajmniej dla mnie w większości.. paranoja!
Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
No ja mogę liczyć na pomoc rodziców, ale nie jest tak, że co sobie wymyślę to mówię i mam. Rodzice nauczyli mnie oszczędzać, szanować pieniądz, także bywa tak, że każdą złotówkę dokładnie obejrzę, zanim ją wydam.
to też rozumiem.. ja pamiętam moje dzieciństwo.. jak tata odszedł z kopalni to było nam ciężko bo zarabiał kiepsko w porównaniu z kopalnią.. mama lubiła się zapożyczać u sąsiadów.. dla mnie paranoja.. później oboje wyjechali do Włoch.. przysyłali co miesiąc pieniądze mi.. ta.. ale w liceum już musiałam zadbać o to żeby zapłacić wszystkie rachunki, kupić jedzenie do domu, dać część babci i mi nic nie zostawało ;p ale nauczyło mnie to strasznie wartości pieniądza i w sumie jestem im wdzięczna za taką lekcje..