Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nietolerancja tamponów?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-11, 12:02   #12
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Nietolerancja tamponów?

Cytat:
Napisane przez Alsou Pokaż wiadomość
Ja na początku używania tamponów (zaczęłam używać mniej więcej w Twoim wieku) też miałam takie objawy, dodatkowo miałam jakby nagłą falę gorąca. Też kilka razy próbowałam, z różnymi markami, rozmiarami. Podczas wizyty u ginekologa, przy okazji się o to zapytałam. Lekarka przeprowadziła dokładniejszy wywiad co się dokładnie wtedy dzieje. i powiedziała, że to jest normalne u kobiet które zaczynają stosowanie tamponów, coś tam o lęku mówiła. Poradziła mi 3 opcje: zrezygnowanie z tamponów, kupowanie tych z aplikatorem, bądź stosowanie normalnych ale wcześniej posmarowanych żelem. Przetestowałam dwie ostatnie i okazały się te z aplikatorem. Stosuję je do dziś, wszystko jest dobrze. Czasami użyję tych zwykłych i co ciekawe nic się nie dzieje. już się przyzwyczaiłam do nich
to siedzi w głowie. W sumie to nie wiem, czemu kobiety boją się tamponów, choć na początku sama też miałam takie objawy: mdłości, ból głowy, aż mnie trzęsło.
Byłam dziewicą, gdy zaczęłam ich używać. Autorko, musisz znaleźć odpowiedni "kąt wsuwania", wtedy nie czuje się ich ani trochę i nie ma mowy, że będziesz czuła, że coś jest w tobie. Kilka razy i się uda! Ja próbowałam chyba 5 razy, oj dawno to było, ciągle coś było nie tak, ale kiedy zaprzyjaźniłam się z tamponami, już nie wracam do podpasek.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując