Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - pomocy!
Wątek: pomocy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-12, 18:14   #2
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka
Dot.: pomocy!

Ja przeczytałam i mogę na kilka pytań udzielic odpowiedzi...
Serwetki - to są zwykłe serwetki z supermarketu. Radzę jednak zainwestować w pojedyncze sztuki ze sklepu internetowego czy choćby z allegro, bo cóż zrobisz z taką ilością jednakowych? Wprawdzie wymieniamy się tutaj serwetaki, ale kto wie czy będzie zapotrzebowanie na twoje...
Farba - taka do ścian jest chyba kredowa i jesli się mylę nie bardzo się nadaje. Powinna być do drewna, metalu...
Koszty - ja wydałam sporo (decoupage to kosztowna zabawa), ale na samym początku wcale tak dużo nie potrzeba. Wystarczy kupic farbę akrylowa (puszka 18zł?), ze dwa barwniki do akryli (3,50 x 2), małą puszkę lakieru akrylowego (nie pamiętam ile, wydajny więc ja mam swój już bardzo długo), kilka pędzli (2,3) i serwetki. Na początek proponuję poszukać w domu. Pewnie coś się znajdzie.
Skrzyneczka - oczyść ją papierem ściernym, pękniecie jeśli nie jest bardzo duże zalej klejem i zaciśnij. Jak wyschnie, zeszlifuj jeszcze raz klej na równo. I możesz malować. Jeśli ciemna, nałożysz więcej warst farby. I jeszcze jedna sugestia, w tym wypadku farbę chyba wygodniej będzie nakładac gąbeczką. Zwykłym suchym zmywakiem do naczyń.
Ja też się rozpisałam Powodzenia w tworzeniu.
Funieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując