Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-11, 18:14   #4162
gosiakk23
Rozeznanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Witam w 31 tygodniu

Jestem po USG i wszystko jest w porządku. Adaś waży 1754 g. Lekarz stwierdził, że jest duży. Termin porodu się zmienił na 09.10. niestety mój Mały ułożony jest pośladkowo, mam się zgłosić na następne USG w 37 tygodniu i mam jeść pietruszkę (Czy ona ma jakiś wpływ na ułożenie dziecka?) i pić dużo wody. Poprosiłam lekarza o sprawdzenie mojej szyjki i wyszło 43 mm i zamknięta. Jutro idę na kontrolę do mojej gin i ciekawa jestem, co mi powie. Pomyliła się wcześniej, czy co?
Gratuluje udanej wizyty a dzidziolek może się jescze obrócić Odnosnie pietruszki to na bank chodzi o to że ma duuużo żelaza, byc może masz z wyników badań mało hemoglobiny, badź też chce Cię ustrzec przed jej spadkiem i dlatego ta pietrucha

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Znalazłam to na innym forum i zapożyczyłam dla nas Może sie przyda Odnośnie jedzenia w czasie karmienia
CO JEŚĆ?

- warzywa: marchew, dynia, burak, seler, pietruszka- także natka, ziemniaki, kapusta pekińska, kukurydza, koperek, szpinak, fasolka szparagowa, kabaczek, cukinia i wszystkie rodzaje sałat
- owoce (jabłka, banany)
- pieczywo (na początku białe, potem ciemne, potem pełnoziarniste)
- makarony, kasze, ryż
- mięso drobiowe (pieczone lub gotowane), królik, wieprzowina chuda
- przetwory mleczne: twaróg (najlepiej półtłusty), jogurty naturalne, jogurty owocowe zawierające dozwolone owoce, śmietana, serki waniliowe
- naleśniki
- desery: biała czekolada, galaretka, budyń, sernik (najlepiej domowy), biszkopty, ciasto kruche
- oliwa z oliwek, margaryna, z masłem ostrożnie
- przyprawy, zioła: sól, pieprz, bazylia, tymianek, majeranek
- do sałatek i surówek dodawaj łyżkę oleju rzepakowego
- mleko i przetwory sera koziego
- jajka
- rozcieńczony sok z czarnej jagody i aronii, kisiele i kompoty domowe
- domowej roboty wędliny, pieczone chude mięsa

CZEGO NIE JEŚĆ?

- owoce pestkowe (śliwki, morele, wiśnie, czereśnie)
- ser żółty i dojrzewający
- produkty z puszek
- pomidory i seler, papryka i por
- ciasta i słodycze
- fast foody, chipsy, krakersy
- kapusta, cebula, czosnek, kalafior, brokuły, groch, rzodkiewka, drożdże
- orzechy (szczególnie ziemne, ale także migdały)
- soja
- czekolada i kakao
- miód
- ryby wędzone
- truskawki, poziomki, jagody, maliny, agrest, porzeczki
- ostre przyprawy, papryka, chili, pieprz, kurkuma
- aspartam, benzoesan sodu, wzmacniacze smaku, musztarda, chrzan, ketchup, kawa i mocna herbata , marynaty, ocet oraz potrawy smażone
- owoce morza
- wędliny paczkowane, tłuste wędliny i mięsa
- cytrusy
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora