Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Badania przed antykoncepcją-rozpiska od ginekologa
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-11, 20:13   #1
Aredhel125
Zadomowienie

Badania przed antykoncepcją-rozpiska od ginekologa

Cześć
Pod koniec sierpnia mam zamiar po raz pierwszy zacząć stosować antykoncepcję hormonalną. Wiąże się to głównie z moim trądzikiem hormonalnym. U endokrynologa zrobiłam szereg badań hormonalnych ponieważ wieloletnie leczenie u dermatologa nie przynosi skutków.
Jestem zdecydowana spróbować.c tego sposobu, jednak ostatnie badania jakie mi zostały do zrobienia to te przed antykoncepcją.
Dzisiaj byłam u ginekologa odebrać cytologię, która wyszła w porządku. Miałam w marcu robione USG dopochwowe( wcześniej też zimą) i wychodzi zawsze dobrze. Ogólnie wszystko wychodzi ok. Na dzisiejszej wizycie poprosiłam lekarza, aby zapisał mi badania, które powinnam wykonać na wszelki wypadek przed antykoncepcją. I na kartce dostałam coś takiego:
-Cholesterol całk.
-Bilirubina
-Transaminazy
-Glukoza na czczo
-D-dimery

Mam jednak wrażenie, że to nie wszystko. Czy powinnam zbadać coś jeszcze?
Dodam, że od internisty kontrolnie dostałam skierowanie na morfologię i badanie tarczycy (tarczycę badałam wiele razy, ale teraz też dla pewności TSH FT3 i FT4).
Podczas badań od endokrynologa zbadałam też krzywą cukrową i insulinową, które wyszły prawidłowe. Hormony badałam również - estradiol, testosteron, androstendion, DHEA, DHEAS, 17OHP, Lh, FSH, prolaktynę i jeszcze innych których nie pamiętam.

Wydaje mi się, że zostały już tylko badania przed antykoncepcją, żeby móc z czystym sumieniem zacząć brać te tabletki.
Czy powinnam jeszcze dodatkowo zbadać coś oprócz tego co rozpisał lekarz? Będę wdzięczna za rady
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując