Sporo ją to będzie kosztowało, bo obecną salę miała za darmo i to jest właśnie jeden z powodów- ona nie chce, żeby ktoś jej wypominał, że coś miała za darmo
Byłam wczoraj u kucharza. Nasze menu:
około godz 18:
rosół z makaronem
zrazy z kurczaka z pieczarkami i szpinakiem z cieście naleśnikowym
kaczka faszerowana, ziemniaki
devolaj, kulki ziemniaczane
golonki w winie
żeberka duszone
steki słoneczne
Lody z bita śmietaną
około godz 20:
barszczyk czerwone z pasztecikami
ryba (dorsz) w warzywach
udo z kurczaka nadziewane
befsztyk z pieczarkami
około godz 22:
dzik pieczony
około godz 23:
Tort (4 piętrowy śmietanowy z owocami)
około godz 1:
flaki
karkówka z kluskami śląskimi
zwijki z szynki
skrzydełka faszerowane, kalafior
schab zapiekany, frytki
około godz 3:
szaszłyki
placki z piersi kurczaka z warzywami
około godz 4:
żurek, biała kiełbasa
na zimno:
półmisek zimnych mięs (kurczak, schab faszerowany)
tatar
Ciasto- ilość w zależności od ilości gości
Owoce: mandarynki, banany, kiwi, nektarynki, pomarańcze, winogrono.
Kawa, herbata, cukierki.
Gdzieś jeszcze dodatkowo będzie strogonow z sarny i szynki z dzika.