Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
Napisane przez virginia
To taki wizaż nudny, że usypia?  
To prawda, mam lekki sen.
I dzięki, dziś trochę odespałam  .
Mam jeszcze jedno zmartwienie. Natalkę przedwczoraj bardzo bolał brzuszek, aż się prężyła, w końcu zrobiła kupkę ale brzydką  i dość zbitą. Wczoraj zrobiła tylko takiego małego, znów zwartego 'bobka', do dziś nic - to pewnie przez zmiany mleka, prawda?
I pytanie do Was - w nowym mleku nie ma DHEA czy jak tam to się nazywa - podajecie to może oddzielnie swoim bąkom z np.wit.D?
|
Oj ty,oj ty! Wizaż nie usypia, ale rewelacyjnie odciąga myśli od tego, ze sie myśli, ze nie umiem zasnąć. Tylko ostatnio coś mały ruch na firum i nie ma czego czytać
Co do kupek- to tak jak dziewczyny juz pisaly-> zmiana mleka = zmian kupek, wszystko sie ureguluje, ale brzusio natalki potrzebuje czasu. A co do wit. D przy modyfikowanym, to tak naprawde to lekarz powinien ci dawkę okreslić, ale jak tow praktyce wygląda to nie wiem niestety 
Cytat:
Napisane przez alwa
Poradnik doszedł w piątek. Szkoda że w środku jest stary schemat karmienia. A kupiłam też przez neta 1 słoiczek z Hippa bo mi brakowało kilku złotych do darmowej wysyłki i jestem zawiedziona bo w składzie ma cukier 
|
poradnika jeszcze nie przejrzalam, zainteresował mnie szczególnie słoiczek i kaszka
Cytat:
Napisane przez Ela87
|
Ona jest rewelacyjna! 
Cytat:
Napisane przez thidien
podejście nr 2 do marchewki - tragedia ;P
skończyło się dodaniem marchewki do mleka, jak wczoraj
krzywi się, wypluwa, papra
czas sie przyzwyczaić do upapranej połowy pokoju ;P
krzesełka nie mamy, tiny love 3w1, ale... szkoda mi go upaprać marchewką, zresztą Młody nie lubi na półsiedząco w nim jeszcze, kojarzy go bardziej z łóżeczkiem  a że i tak kończy się dodaniem marchewki do mleka to robię to na kolanach 
|
Ja myslę, że dziecku trzeba dac czas. ja posluchalam Eli87 jak zaczynałam ekspozycje na gluten- i jest sukces, przez 3 dni mala płakała, pluła i się krzywiła, teraz krzywi się przy pierwszej łyżeczce, apotem wsuwa kaszkę, aż jej się uszy trzęsą!
Więc wam na pewno tez sie uda!
Cytat:
Napisane przez elgie
Ale dziś cisza na wątku
U nas karmienie wygląda podobnie  Dziś Krzysio przeszedł samego siebie, w marchewce z ziemniakiem było wszystko - uszy, oczy, nos, włosy, nawet między palcami u nóg była marchewka (bo oczywiście w międzyczasie trzeba do buzi nogę włożyć  ) Jestem ciekawa czy kiedyś doczekam się obrazka jak z filmu - Krzysia spokojnie siedzącego i otwierającego buźkę na widok łyżeczki  A na razie uczymy się karmić łyżeczką, co będzie jak Krzysio będzie uczył się jeść sam 
|
Cisza niesamowita, gdzie są wszyscy???
Limonka byczy sie na mazurach, Ag9 i Gabryś chyba nadal w szpitalu, a gdzie reszta? OlaKola, Smaritta, Side85 i reszta?
Biedny Gabryś- oby jak najszybciej wrócił do zdrowia i do domku!!!
A co do karmienia- to maluch ma przynajmniej frajdę i fajną zabawę!
Mądra jestem, bo ma tylko kaszkę jemy, która raczej nie brudzi  
Cytat:
Napisane przez tygrysek83
Zabrałam się za odpisywanie, zaznaczyłam cytaty i ... nie mam siły.
Więc w skrócie.
U nas aktywny dzień. Miałam dla siebie 30 min, poza tym moje dziecko nie pozwalało się opuścić  Udało nam się jednak sporo załatwić. Zrobiliśmy zdjęcia do dowodu i złożyliśmy wniosek, a 27 września mkniemy do Barcelony 
Jutro mamy kontrolę u pediatry, żeby zobaczyć czy zmagania kaszkowe dały jakiś efekt. Bardzo proszę o kciuki.
Wieczorem udało mi się przejrzeć zdjęcia z ostatniego tygodnia więc wrzucam jedno weekendowe 
|
O jak zazdroszczę wycieczki! A maluch super!
Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09
Witam, melduję, że żyję 
Czuję się w miarę chociaż w weekend było o wiele lepiej a dziś znowu mnie zmogło 
Toś też ok, na szczęście na razie go nie zaraziłam 
Byliśmy na rehabilitacji, wróciła z urlopu nasza rehabilitantka i stwierdziła, że Antoś zrobił spore postępy 
A tak to nuudy.. nic ciekawego się nie dzieje
Dziewczyny mam takie pytanko czy możecie polecić jakieś konto oszczędnościowe? Chciałabym dla Tosia co i raz coś odkładać a chrzciny niedługo to może już bym coś wpłaciła
Planujecie w ogóle dla swoich pociech coś takiego, np. na studia lub pierwsze auto?
|
Zdrowia dla ciebie!
ja mam podobnie jak dziewczyny w PKO, nawet niezłe oprocentowanie ( choć się średnio na tym znam), a swoje konto tez tam mamy. nie spodziewam się jakiś kokosów, ale wpłaciliśmy kasę z chrzcin i połowę becikowego i może uda się coś co miesiąc wpłacić, choć jakieś 100 zl- zobaczymy
U nas remont kominów, a mieszkamy na ostatnim pietrze. na szczęście panowie gdzieś zniknęli godzinę temu, mała zdarzyła zasnąć i śpi już prawie 30 min. Może jeszcze choć przez 20 min ich nie będzie. na kolejne drzemki będę musiała na dwór czmychać. Miłego dnia! Macie jakie plany na długi weekend? my chyba w piątek do Wisły skoczymy, ale tak tylko na 1 dzień- dobre choć to!
Robotnicy wrócili na dach, Emilka nadal śpi- zobaczymy jak długo ;(
Czas edycji: 2014-08-12 o 09:59
|