Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Relacje ze znajomymi
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-12, 16:46   #3
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Dot.: Relacje ze znajomymi

Cytat:
Napisane przez wioletkaa55 Pokaż wiadomość
Zapytałam wczoraj czy może dziś się zobaczymy a ona że tak , a dziś się nie odezwała, a ustawiła fotke na fb, że jest teraz z inna koleżanka przykro mi się zrobiło.
Nie możesz mieć pretensji do koleżanek o to, że widzą się z innymi dziewczynami. Nie umówiłyście się konkiretnie, nie ustaliłyście miejsca ani godziny więc widocznie ona stwierdziła, że to była luźna propozycja, skoro potem nie było konkretnej propozycji to spotkała się z kimś innym.

Nie powinnaś się nakręcać, że tak Ci przykro (powtarzasz to kilka razy), bo takie już są stosunki międzyludzkie, ludzie nawet będąc przyjaciółmi nas zawodzą albo olewają i musimy z tym żyć. Możesz nawiązać inne znajomości, skoro te dziewczyny nie są nią zainteresowane. Bo to, że trzymają się z Tobą tylko w szkole, nie musi nic znaczyć.

Otwórz się na ludzi, złam regułę i wyjdź czasem wieczorem (może ktoś z rodziny mógłby Cię odwieźć a może mogłabyś po imprezie nocować u koleżanki?). Też zmień trochę nastawienie. Nie powinno się być zaborczym i rozliczać koleżanki z tego, że nie spotykają się z Tobą a z innymi mają zdjęcia na fb. I nie przejmuj się aż tak bardzo, bo za kilka lat będziesz się śmiała, że miałaś kiedyś takie "problemy". Jak wejdziesz w świat dorosłych, pobędziesz z ludźmi na studiach, w pracy, to dopiero przekonasz się jacy potrafią być niektórzy ludzie...
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując