Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-12, 20:00   #4294
mortisha84
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam właśnie dzisiejsze zaległości.

za udane, dzisiejsze wizyty i czekam na relacje pozostałych wizytujących.

Ja też dzisiaj byłam u mojej prowadzącej. Sprawdziła mi szyjkę, która przestała się skracać. Dopytałam o te pomiary z USG wczorajszego i wyjaśniła, że początkowo była po prostu dłuższa i w porę zareagowałyśmy. Cieszę się, że moje nicnierobienie przyniosło skutek. Mogę teraz wrócić do aktywności, ale mam się maksymalnie oszczędzać. Mam też pozwolenie na małe co nieco, mój TŻ nie może doczekać się nocy . Co abstynencja robi z człowieka.

A tak w temacie imprezowo - weselnym. Dopytałam dzisiaj o tę kwestię i gin zaleciła 1) coś rozkurczowego np. No-spę, 2) daleko od orkiestry siedzieć, 3) tańczyć, ale nie skakać. No i najważniejsze słuchać swojego organizmu i Dzidziusia.

Co do stroju, to idę w sukience w panterkę podcinanej pod biustem i w klapkach z Inblu, takich zwykłych, bo w nic innego mi moje stópki kopciuszka nie wchodzą Myślę, że strojem nie mamy co się stresować i tak w dwupaku wyglądamy pięknie.

Co do ułożenia Adasia, to jeżeli się nie przekręci do 37 tygodnia, to w 39 tygodniu będę miała cesarkę.
za wizytę! Już możesz odetchnąć
Cesarką się nie martw - da się przeżyć A dla dziecka najlepsza w takiej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Cześć
No i po wizycie... Dziękuję za trzymanie kciuków!
Ciśnienie ok, w moczu nic nie ma, położna badała małą za pomocą dłoni.
Ciężko jej było zlokalizować jak leży, napisała w karcie "na wskos" hehe, mówi, że musiała nogami i rękami przebierać. Serduszko biło pięknie. Oszacowała Emily na przeciętną, na ok 1300 g.
Dostałam już wszystkie terminy do położnej do końca ciąży.
Rozmawiałam też na temat tych moich bólów brzucha u góry...
I to nie taki, że skóra mi się rozciąga i swędzi. Akurat jak u niej byłam, to mnie nic nie bolało. Powiedziała, że jak będzie nadal boleć, to muszę do lekarza, bo to może być woreczek/ pęcherzyk żółciowy i boli może przez to, że macica naciska na wszystko, bo że dziecko za małe, żeby aż tak wysoko mnie kopało tam.
No i wróciłam sobie do domu, zaczęłam sprzątać i się zaczęło... ból wrócił, zwłaszcza przy schylaniu się
To taki, że aż przeszywa na plecy, taki palący i kłujący ból. Jutro o 8 jadę do lekarza, do ośrodka. Sprawdzałam, to wolne m-ca dopiero na za 1,5 tyg., ale w takim przypadku mam nadzieję, że przyjmą. Położna uspokoiła mnie, że to z dzieckiem nic nie ma wspólnego, nic małej nie grozi, uff...
No i że prawdopodobnie sprawdzą przez usg, albo wyślą do szpitala na badanie ( to przy okazji może dodatkowe usg dostanę ). No to jutro rano wstaję i do lekarza, bo teraz nadal boli a jak u niej byłam, to nie zdążyłam dużo zrobić, wstałam, zjadłam, ubrałam się i pojechałam, a widzę, że jak się ruszam to zaczyna boleć.
Zobaczymy co jutro lekarz powie i czy przyjmie.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Heeej! Głowa do góry!!!
Wiek moim zdaniem nie ma nic do tego!! JAk trzeba, to każdy da radę. Ja już daleko mam całkiem do swoich, w Danii mieszkam tylko z Tż, żadnej rodziny tu nie mamy, teściowa nie ma jak przyjechać po porodzie, a moja mama pracuje, więc tak o urlopu nagle nie będzie brać przeze mnie (no bo nie wiadomo kiedy się urodzi) i się niczym nie przejmuję i Ty też nie powinnaś

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

A my abstynencję mamy, mimo że nie musimy
A tak w ogóle, dziś się ważyłam... przytyłam już 13 KG!!!
Kolejna udana wizyta
Współczuje bóli, oby to nic poważnego.

Cytat:
Napisane przez alapiotrek Pokaż wiadomość
Porady położnej by dziecko obróciło się główką do dołu
http://porady-poloznej.pl/polozenie-dziecka-w-macicy/

... swoją drogą teraz wyczytałam że jak nie kopie po żebrach tylko w boki brzucha to jest ułożona pośladkowo - mnie właśnie kopie w boki brzucha ale lekarz za każdym razem mówi że leży główką w dół, więc może tak nóżki zawija (?) - mam nadzieję

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Mnie się te sukienki podobają bardzo, ale mam skłonności do spuchniętych stóp i łydek, więc pewnie po godzinie w Kościele będę miała już kwadratowe łydki więc wolę spodnie.
Mnie też kopie po bokach, a dwóch lekarzy mówiło, że leży główką w dół. Tłumaczę sobie, że po prawej nóżki czuję, a po lewej rączki

Co do stroju, to najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła

Gosia odezwij się! Jak po wizycie?

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora