2014-08-13, 12:32
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Cytat:
Napisane przez ButterBear
Ana fizyczna lekkość wraca w zależności od tego, jaki będziesz mieć poród. Ja po powrocie do domu już byłam w stanie zrobić bardzo wiele rzeczy, które w ciąży były nie do zrobienia. Tylko przeszkadzała mi mocno rana, np. w spaniu...
A jak Twoje plany z nacięciem krocza? Robisz coś, żeby tego uniknąć?
Wiesz, dla dziecka najlepiej, żeby siedziało do końca ciąży. Ja do teraz borykam się z wyrzutami sumienia, że zrobiłam coś, co mogło spowodować przedwczesny poród...chociaz neonatolog mnie uspokajała, że nie, bo jak nie mam żadnej infekcji, to raczej taka moja uroda i już.
Ja miałam tylko skurcze B-H, ale to od chyba 24 tc.
Urodziłam w niedzielę, a w czwartek wcześniej byłam u swojego gina z podejrzeniem (swoim), że sączą mi się wody. Powiedział, że to nie wody, ale że na jego oko wody do 2 dni odejdą. I faktycznie, pomylił się o jakieś 10 h - spec 
|
Ciekawe jak to będzie. Z jednej strony się cholernie boję a z drugiej jestem ciekawa i chyba nienormalna hehe
Co do nacięcia to nie za bardzo cokolwiek robię w tym kierunku smaruję, jak mi się przypomni olejkiem, ale nie masuje. Położna mówiła, że nie ma takiej potrzeby...z tego co mówi to poród musi być odpowiednio przeprowadzony... czasem nacięcie w porodach prowadzonych przez Nią się zdarza, gdy coś się złego dzieje, wtedy trudno... ale ona raczej dopuszcza do pęknięcia I stopnia, samego naskórka niż tnie mięśnie. Najważniejsze to poród aktywny aż do samego końca, łącznie z wyjściem dziecka. No i druga sprawa faza parcia musi być trochę dłuższa, aby tkanki się powoli naciągały.
Nie no, ja ten tydzień to w ogóle prawie leże jak kłoda, a w przyszłym po prostu zamierzam wstawać:P no a po skończonym 37 tyg normalnie funkcjonować, na miarę możliwości normalnie 
a jeszcze w sobotę 23 sierpnia czeka mnie imprez urodzinowa taty 50-tka. Tak swoją drogą nie mam pojęcia na prezent... Jakieś pomysły?
Cytat:
Napisane przez mysia1986
Ana, już niedługo i mam nadzieję, poczujesz się lżej 
|
też mam taką nadzieję...;P
ale boję się okropnie
Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-08-13 o 12:34
|
|
|