Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Najdziwniejsze prezenty ślubne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-13, 12:45   #3
mahoniowa
Zadomowienie

Dot.: Najdziwniejsze prezenty ślubne

Cytat:
Napisane przez earl grey Pokaż wiadomość
Nie chcę pisać: najgorsze, no bo przecież liczy się sama chęć obdarowania i tak dalej. Ale nasze prezenty określiłabym jako kuriozalne:

Od rodziców męża: zamówienie mszy w naszej intencji. Na poślubną niedzielę na godzinę SIÓDMĄ RANO (inne podobno były zajęte). Brak możliwości odmowy pójścia. Zużyłam całe zapasy pozytywnego nastawienia i poczucia humoru wstając po nocy poślubnej o 6 rano. Nie pójść się nie dało- teściowa nocowała u nas

Od świadkowej pracującej w banku: sztabka złota o wadze 1 gram z Narodowego Banku Polskiego.

Od świadka: niewyobrażalnie brzydki obrazek o wymiarach zeszytu przedstawiający coś w rodzaju (trudno stwierdzić, bo mega nowoczesny) zakochanej pary. Mąż twierdzi, że w trakcie stosunku, ja uważam, że po.

Od siostry męża: pościel na pojedynczą kołdrę z jedną poszewką na poduszkę. Wzór i kolorystyka narzuca nieodparte skojarzenia z gulaszem wołowym. Poważnie, w życiu nie widziałam czegoś tak dziwnego.

Od mojej kuzynki: drapak dla kota. Elegancki, trzeba przyznać. Ale nawet, gdyby to nasz kot się żenił i tak prezent nieprzydatny- on pogardza drapakami w nawet najbardziej eleganckiej postaci.

Czy ludzie tak robią, bo ślub był cywilny, a po ślubie nie było wesela na 200 osób, tylko uroczysty obiad w restauracji? Wymieniłam tu tylko kilka prezentów, ale tak naprawdę to wszystkie były w podobnym tonie. Najpierw się z tego śmieliśmy, w końcu nie bierzemy ślubu dla prezentów, ale teraz jak o tym myślę, to trochę mi przykro. Jest tyle niedrogich, ładnych i przydatnych nowożeńcom rzeczy.

o matko!
w życiu bym na to nie wpadła, pomysłowa kuzyneczka
pewnie wszyscy wyszli z założenia, że jak kupią coś "standardowego" typu ręczniki, koc, zastawę to że te prezenty będą powtarzalne.. no cóż.. zawsze możecie sprzedać ten drapak i kupić sobie coś, co Wam się przyda

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując