Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nieudany przeszczep skóry?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-13, 17:18   #1
Klo22
Przyczajenie

Nieudany przeszczep skóry?

Witam! Proszę o sugestie w mojej sprawie, a mianowicie krótko mówiąc:
miałem dwie irytujące mnie blizny wklęsłe na czole, postanowiłem się ich pozbyć, jedyną metodą sugerowaną przez doktora był przeszczep skóry. Został on wykonany w styczniu br. i jestem niemal pewny, że został on źle przeprowadzony. Już po miesiącu po operacji nie wyglądało to na moje oko prawidłowo. (Załączam zdjęcia ok. miesiąc po zabiegu i z dziś).
Jak widać wygląda to jakby przeszczepy (nie były szyte, tylko przyłożone) były dużo mniejsze od wyciętych blizn (zwłaszcza ten po lewej), ale z czasem prawa się jakoś wyrównała i widać znaczny postęp w nabieraniu kolorytu skóry. Lewa jednak jak widać tylko w niewielkiej części wygląda na skórę, a większość stanowi jakby cienka, napięta 'błona' pod którą zbiera się jakiś płyn (z czasem robi się ciut wypukła, a po chwili dociskania wręcz chyba nawet lekko wklęsła i pomarszczona). Jest ona nawet bardziej czerwona niż na górnym zdjęciu tylko przez światło tego nie widać tu. Pisałem kilkukrotnie w tej sprawie i jedyne co słyszę to bym czekał "rok albo trochę dłużej, bo jest dobrze". Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Jak to wygląda? Będę musiał się chyba udać do innego "specjalisty" by stwierdził czy jest OK, ale lepiej do dermatologa czy chirurga?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bbb321.jpg (67,9 KB, 77 załadowań)

Edytowane przez Klo22
Czas edycji: 2014-08-13 o 17:22
Klo22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując