2014-08-13, 18:04
|
#1330
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 9 982
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Cytat:
Napisane przez szklanka19
Dziękuję kochana  A powiedz mi jeszcze bo ja ciemna masa jestem, dlaczego to się smaży tyle dni? Nie można za jednym zamachem usmażyć i zapakować w słoiki? No i chowasz to do lodówki na noc między jednym, a drugim smażeniem? Wiem, że głupie pytania, ale nie chcę nic zepsuć 
|
jak rzucisz na początek kilka kg śliwek to one puszczą wodę a końcowa konsystencja powideł powinna być gęsta, lepka
zatem trzeba troszkę czasu i cierpliwości zanim owoce rozpadną się,odparują, nabiorą koloru itp
nie chowam do lodówki
co do ogorków- to nie możesz postawić małosolnych?
ja wsadzam do glinianego garnka, warstwami:koper,ogórki,cz osnek,chrzan,liście wiśni (dzięki liściom z drzew owocowych ogorki nie wychodzą "kapciowate" ) zalewam wystudzoną posoloną wodą (łyżka na litr) i odstawiam na 2-3 dni
przeglądałam wczoraj książkę, znalazłam dwa przepisy bez octu na ogórki, wkleje wieczorem albo jutro
|
|
|