2014-08-14, 07:18
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
Napisane przez ag9
Side - ja kaszek nie dawałam jeszcze, ale jak już zacznę to mam taki plan że będę dawać w porze podwieczorku - czyli ok 15-16 kaszka z owocami na przykład. Ok 19 kąpiel i przed snem butla. No bo po kąpieli jeszcze się bawić w jedzenie łyżeczką to tak średnio mi się widzi. Jeśli butla nie będzie wystarczać to może zagęszczę wtedy jakąś kaszką albo kleikiem ale na tyle żeby było płynne i do picia z butli.
|
dzięki
Kate też dziekuję

Chodziło mi bardziej o coś innego, bo ja daję póki co warzywa o 12 i owoce o 16. Chciałabym wprowadzić trzeci bardziej sycący posiłek na noc, ale nie jestem przekonana do zagęstników w butli. W związku z tym chciałabym dawać kaszkę w porze kolacji albo kleik- łyżeczką. Zastanawiam się tylko o której jesli ok. 19:30 mamy kąpiel i zaraz po niej sen.
Wczoraj Piotruś normalnie oszalał. Zjadł dwa moje pełne cyce i żłopał bardzo długo, potem wypił 60ml z butelki bo on musi inaczej nie wie że trzeba iść spać więc dajemy mu niewielką ilość żeby się ucieszył Wypił jednym łykiem więc dorobiłam szybko następne 60ml, potem jeszcze dorobiłam 30ml na dobicie go czyli razem poza moimi cycami które doił aż mu się uszy trzęsły wypił 150ml! i obudził się o 23 i znowu wypił 90ml i obudził się o 4,5,6- tu już na cyce. Ja już nie wiem co jest że on w nocy ma taki apetyt 
Cytat:
Napisane przez Smarrita
Kiedyś sprawdziłam obiadki z gerbera i bobovity i obie firmy miały w składzie mięsko tylko ok 8%
A jeśli chodzi o owoce to np z bobowity - jabłka w składzie 99,97%; 0,03 wit c
|
Podobno Gerber wogóle najgorszy ze słoików- ja nie kupuję. Bobowitę poleciła nam pani pediatra ale ja patrzę na zawartości i właśnie uderzyło mnie jak kiedyś na zwykłe jabłuszka patrzyłam ile jest procent w różnych firmach a ile innych dodatków My na słoikach póki co robimy owoce pół na pół z naturalnymi i kupuję głównie Bobovitę ale częściej Hipp. Warzywa tylko moje. Niedługo zabieramy się za mięsko a potem rybę więc też zacznę od słoika i moją metodą będę mieszać z moim aż o kilku dniach podam tylko moje.
Dzień dobry dziewczyny!
|
|
|