Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z finansowaniem wesela i przyszłymi teściami
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-14, 10:07   #38
olga220988
Raczkowanie

Dot.: Problem z finansowaniem wesela i przyszłymi teściami

Też mam problem z teściem.
Moi rodzice płacą za swoich i moich gości ok. 180 osób), a za gości mojego narzeczonego i gości teścia płacimy sami ( ok. 50 osób). Teść nie należy do ubogich, ale woli finansować mieszkanie i utrzymanie swojej nowej kobiety. Jego pieniądze, jego sprawa.Teściowa ma gdzieś swoje dzieci, więc nawet nie przyjdzie na ślub.

Wszystko byłoby dobrze gdyby mój teść nie rządził się przy organizacji wesela. Za nic nie płaci a ma mnóstwo wymagań.

Jeszcze nie minął termin potwierdzenia przybycia, a teść żąda ode mnie informacji na temat liczby moich gości (nie wiem po co) i ubzdurał sobie że w hotelu nie będzie miejsca dla jego gości. Wprowadza nerwową atmosferę, sam chce ustalać trasę jazdy busa tak genialnie, że zamiast 8 h goście będą musieli jechać 12 h. Sam chce wybrać obiad jaki będą jedli goście po drodze, na co nie zamierzamy przystać, ponieważ będzie to 1500 zł więcej niż chcemy na to wydać. Na każdy nasz pomysł w tych sprawach wywraca gałami. Mamy go dość! Za nic nie płaci, a się rządzi.

Ostatnio stwierdził, że jakby wiedział, że jego goście nie będą mieli gdzie spać to by ich nie dopraszał i że chyba odwoła gości i sam nie przyjdzie, Brak mim słów. Nie będzie matki narzeczonego, nie będzie jego chrzestnego(brat teścia) i może jeszcze ojca nie będzie.

Uwierzcie mi , że to nie jest pomaganie w organizowaniu tylko szukanie jakichś wyimaginowanych problemów.

Łączę się w bólu ze wszystkimi, którzy mają przedweselne problemy z teściami
olga220988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując