Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
Napisane przez ela_86
Nie ma antyO. Grupa O nie ma antygenow powierzchniowych a ma przeciwciala A i B. Dlatego 0- to uniwersalny dawca ale biorca juz nie. On musi dostac tylko taka krew bo ma wszystkie przeciwciala. Wiec jesli facet ma 0 a matka A lub B a dziecko dostanie 0 to moze bedzie jakis problem.
|
dzięki! no właśnie, jeśli ) nie ma antygenów a AB toleruje wszystko (z ) włącznie) to wychodzi na to że nie ma możliwości przy grupie AB konfliktu w grupach głównych.
ot ciekawostka!
Esti wszystkiego naj!!! 
Cytat:
Napisane przez manieczka1
Dziewczyny jakie wanienki macie/kupujecie? 86 czy 102 cm?
.
|
ja mam 102 po starszej.
jak sie urodziła to mieliśmy taką komodę z przewijakiem i wanienką, tam była taka mała, chyba właśnie z 80cm. wystarczyła na styk na jakieś 4 miesiące, może ciut wiecej potem kupiliśmy dużą 102cm i młoda kąpała się w niej, wstawionej do dużej wanny. i tak się kąpała chyba do ponad 2 lat ale to głównie z oszczędności wody 
młodego będziemy początkowo kąpać w pokoju, bo mamy mikro łazienkę, także dokupuję teraz stelaż do wanienki. po pół roku nie wiem co zrobię,, bo wanny już nie mamy... może będzie już na tyle kumaty, żeby kąpać się sam w brodziku; mamy taki wysoki brodzik z dużym wgłębieniem w kształcie nerki, to prawie jak wanienka 
Cytat:
Napisane przez justynaw1982
co do morfologii tez ogólnie super tylko mam białe krwinki powyższone...nie wiecie od czego to może być??
|
jak już dziewczyny powiedziały - od ciąży 
leuki rosną przy byle stanie zapalnym, nawet przy dziurze w zębie mogą być podwyższone; a ciąża to w końcu całkiem pokaźny pasożyt i nowotwór
Cytat:
Napisane przez paulina119a
A powiedz mi po ile go widziałaś? W tym sklepie niby mają promocję i za 3w1 chcą 1770zł. Myślisz ze to dobra cena ?
|
cena ekstra, tylko jeśli to jest ten dedykowany fotelik jedo to ja bym nie brała bo one nie mają testów zderzeniowch...
w dudku (linkowałam wyżej) są zestawy z różnymi fotelikami z wyższej półki, cabrio fix, pebble, recaro; w zestawach już z adapterami - nie wiem jak wypadają cenowo w stosunku do allegro na przykład, wiadomo, że te foteliki są droższe od tych bez testów, no ale ja bym brała fotelik z testami jednak
a w którym sklepie Ty wczoraj byłaś?
Cytat:
Napisane przez Keithlyn
|
ona zawsze wychodzi, jeśli tylko się zrobi wszystko zgodnie z przepisem
Cytat:
Napisane przez Futbolowa
RBC - 3,41 [na początku ciąży było 4,24], HGB - 10,2 [było: 12,3], HCT - 28,2 [było: 34,8].
|
kurcze to jednak mało, i nie dał Ci gin żadnych suplementów?
co prawca w 3 trymestrze zwykle następuje automatyczna, fizjologiczna poprawa, tak twierdzi mój nowy hematolog - więc może nie spadnie Ci jeszcze bardziej...
no właśnie, ja miałam we wtorek wizytę u nowego hematologa, Jezuniu jaki swietny człowiek, i tyyyyle się od niego dowiedzałam o patomechanizmie niedokrwistości w ciąży, odpowiadał na wszystkie moje pytania, szczegółowo, z liczbami włącznie, ani razu mnie nei zbył, nie było takiego "a po co pani ta wiedza?" jak to u lekarzy bywa, no mega! przeanalizował moją listę leków, moje wyniki z całego półrocza, wytłumaczył mi wszystko po kolei... dlaczego wszyscy lekarze tacy nie są?
Cytat:
Napisane przez Kostka09
dziewczyny dorwał mnie okrutny katar  czy zostaje mi tylko woda morska??
żadnych kropli itp..??
|
żadnych kropli możesz próbować olejkami eterycznymi walczyć, eukaliptusem, albo coś, taki jest preparat na bazie wody morskiej, aaa..aspecton chyba? głowy nie dam, ale tam są same chyba naturalne składniki, któe pomagają udrożnić nos, może można w ciąży...?
współczuję :/
Cytat:
Napisane przez ela_86
I mam kiepski humor. .. nie panuje do konca nad sobą... jak chmura gradowa... bedzie potem ze naburmuszona chodzę. ...
|
przybijam piątkę, u mnie to samo 
ja wczoraj miałam wizytę u gina, poza anemią, która przestała postępować (WOW!) i parametry mi się zatrzymały na tym postatnim poziomie, czyli 3,0 / 9,6 co jest mega sukcesem dla mnie wszystko jest hiper ok.
podczas badania tętna młody tak napierdzielał, że nie dało się serca usłyszeć. adehadowiec będzie jak nic!
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------
Cytat:
Napisane przez Justana1984
no ja nie po drodze mam więc na żywo sobie nie pooglądam:P
zastanawia mnie ten kolor czerwony, jakby któraś go oglądała na żywo, czy kolor jest taki bordowy czy żywy czerwony, bo co zdjęcie to wyglada inaczej;p dla przykładu 
Mam jeszcze pytanie w stylu tych głupich czym się różni oznaczenie 3DS od 4DS w sensie liczby kół?
|
no wiem wiem, linka do sklepu wrzuciłam bardziej dla Pauliny
czerwone widuję na ulicy i jednak są bardziej czerwone niż bordowe, ale mogą pochodzić ze starych kolekcji, wiec w sumie to nie wiadomo :/
3ds też ma 4 koła paradoksalnie, ale on jest "jakby" trzykołowy, tzn ma dwa koła z przodu bardzo blisko siebie, w odległości 10 czy 15cm, więc jeździ się nim jak trzykołowym mniej więcej, ale jest ciut stabilniejszy i bardziej "przejezdny" na trudnym terenie od typowego trzykołowca.
|