2014-08-14, 13:48
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Cytat:
Napisane przez agusiowata84
Możesz czasem się podzielić takim jadłospisem na cały tydzień. Ja właśnie robię listę zakupów. Ja staram się planować obiady, ale nie zawsze wychodzi.
|
Nie jestem dietetykiem, więc nie są to jadłospisy jakoś szczególnie zbilansowane. Najlepiej to je moje dziecko, bo u niej to pilnuję, żeby w tygodniu była i rybka i mięso i jajko 
Do końca tego tygodnia mam tak:
Dzisiaj:
śniadanie: jajecznica z wędliną i pomidorem, dla córki kaszka
obiad: kluski śląskie z sosem (reszta z wczoraj) + barszcz czerwony z mięsem dla córki (też ją wpisuję, bo dla niej gotuję osobno i potrzebuję innych produktów)
kolacja: chleb z wędliną i pomidorem
Piątek:
tylko śniadania: parówki z chlebem (nie, nie poszczę w piątki). dla córki kleik kukurydziany z jabłkiem
reszty nie planuję bo idziemy na wesele, dla córki słoiczek bo nie będzie czasu żeby ugotować świeże
Sobota:
śniadanie: chleb z wędliną i warzywami, dla córki kleik z nektaryną
obiad: chili con carne (z Waszego przepisu ) + dla córki zupa jarzynowa (marchew, pietruszka, seler, kapusta)
kolacja: chleb z wędliną i warzywami
Niedziela:
śniadanie: omlet z wędliną, dla córki kleik z bananem
obiad: makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą, dla córki powinnam mieć porcje zupy z dnia wcześniejszego do tego żółtko
kolacja: chleb z wędliną i warzywami.
zawsze staram się mieć w lodówce jakąś wędlinę, ser żółty, słoik powidła (bo ja uwielbiam) no i czasem jak mi się odwidzi coś z listy to zmieniam plan śniadaniowo- kolacyjny. Niezmienne są obiady, chyba że nagle mama mnie czymś obdaruje to trzeba zjeść. Poza tym w lodówce są zawsze jogurty naturalne- jadam z musli i zapas niepsujących się owoców. Trochę improwizuję, jak idę z córką na spacer to kupię jakieś inne owoce, no i nie robię zapasów wędliny na cały tydzień, bo się zepsuje, a ja ogólnie jem mało. TŻ teraz w domu jest od czwartku wieczorem do poniedziałku z rana. On śniadań nie je, na kolację zawsze coś wygrzebie i muszę mieć mleko dla niego do kawy Głównie w tym moim planowaniu chodzi o obiady.
Cytat:
Napisane przez Terha
No właśnie...;/. Ciągle tylko "Dlaczego ja?""Trudne sprawy" itp. albo powtórki sprzed XY lat. Nie powiem, można obejrzeć kilka razy, ale bez przesady. A dokumentów na tych najpopularniejszych stacjach nie uświadczysz. Dlatego my nie mamy telewizora 
|
teraz na naziemnej jest też fokus tv z dokumentami co nie zmienia faktu że ja od dłuższego czasu nie obejrzałam w TV nic w całości, więc wolę komputer gdzie można wcisnąć pauzę.
|
|
|