Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wystarczająco Dobre Panie Domu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-14, 13:48   #4281
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Możesz czasem się podzielić takim jadłospisem na cały tydzień. Ja właśnie robię listę zakupów. Ja staram się planować obiady, ale nie zawsze wychodzi.
Nie jestem dietetykiem, więc nie są to jadłospisy jakoś szczególnie zbilansowane. Najlepiej to je moje dziecko, bo u niej to pilnuję, żeby w tygodniu była i rybka i mięso i jajko

Do końca tego tygodnia mam tak:
Dzisiaj:
śniadanie: jajecznica z wędliną i pomidorem, dla córki kaszka
obiad: kluski śląskie z sosem (reszta z wczoraj) + barszcz czerwony z mięsem dla córki (też ją wpisuję, bo dla niej gotuję osobno i potrzebuję innych produktów)
kolacja: chleb z wędliną i pomidorem

Piątek:
tylko śniadania: parówki z chlebem (nie, nie poszczę w piątki). dla córki kleik kukurydziany z jabłkiem
reszty nie planuję bo idziemy na wesele, dla córki słoiczek bo nie będzie czasu żeby ugotować świeże

Sobota:
śniadanie: chleb z wędliną i warzywami, dla córki kleik z nektaryną
obiad: chili con carne (z Waszego przepisu ) + dla córki zupa jarzynowa (marchew, pietruszka, seler, kapusta)
kolacja: chleb z wędliną i warzywami

Niedziela:
śniadanie: omlet z wędliną, dla córki kleik z bananem
obiad: makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą, dla córki powinnam mieć porcje zupy z dnia wcześniejszego do tego żółtko
kolacja: chleb z wędliną i warzywami.

zawsze staram się mieć w lodówce jakąś wędlinę, ser żółty, słoik powidła (bo ja uwielbiam) no i czasem jak mi się odwidzi coś z listy to zmieniam plan śniadaniowo- kolacyjny. Niezmienne są obiady, chyba że nagle mama mnie czymś obdaruje to trzeba zjeść. Poza tym w lodówce są zawsze jogurty naturalne- jadam z musli i zapas niepsujących się owoców. Trochę improwizuję, jak idę z córką na spacer to kupię jakieś inne owoce, no i nie robię zapasów wędliny na cały tydzień, bo się zepsuje, a ja ogólnie jem mało. TŻ teraz w domu jest od czwartku wieczorem do poniedziałku z rana. On śniadań nie je, na kolację zawsze coś wygrzebie i muszę mieć mleko dla niego do kawy Głównie w tym moim planowaniu chodzi o obiady.

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
No właśnie...;/. Ciągle tylko "Dlaczego ja?""Trudne sprawy" itp. albo powtórki sprzed XY lat. Nie powiem, można obejrzeć kilka razy, ale bez przesady. A dokumentów na tych najpopularniejszych stacjach nie uświadczysz. Dlatego my nie mamy telewizora
teraz na naziemnej jest też fokus tv z dokumentami co nie zmienia faktu że ja od dłuższego czasu nie obejrzałam w TV nic w całości, więc wolę komputer gdzie można wcisnąć pauzę.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora