2014-08-14, 12:51
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Peeling migdałowy i inne peelingi kwasowe - wymiana doświadczeń - CZĘŚĆ II
Cytat:
Napisane przez chimay
Tak sobie porównuję:
SKINOREN 20% krem (30 g) , 47,32 zł na DOZie
dawkowanie: Cienką warstwę leku nanosić na chorobowo zmienioną skórę 2 razy na dobę - rano i wieczorem. Lek należy starannie wklepać. Pasek wyciśniętego z tubki kremu o długości około 2,5 cm (około 0,5 g) całkowicie wystarcza na skórę twarzy
FINACEA 15% żel, (30 g), 47,50 na DOZie
dawkowanie: lek Finacea nanosi się cienką warstwę na chorobowo zmienione miejsca na skórze dwa razy na dobę (rano i wieczorem)i delikatnie wmasowuje w skórę. Około 2,5cm leku wyciśniętego z tuby, co odpowiada 0,5g żelu, wystarcza na całą twarz
Oba specyfiki stosowane 2 razy dziennie (0,5 g x 2 = 1 g) wystarczyłyby na 30 dni.
Cena za dzienną porcję Skinorenu/Finacei (47, 50 lub 47,32 : 30) to ok 1,50 zł.
Cena za dzienną porcję AcneDermu (18,69 : 10) to 1,86 zł.
Nie wiem tylko, jakie mogą być różnice w działaniu między 15% w żelu (Finacea) a 20% w kremie (Skinoren i AcneDerm). Ale finansowo czekanie na AcneDerm się nie opłaca (zwłaszcza że nie wiadomo w jakiej cenie go wypuszczą).
Na plus przemawia też jednorazowa dawka, zawsze to lepiej nasmarować się zalecanym 0,5 g niż 1 gramem.
He, przekonałam samą siebie, jak migdał 30% nie zda egzaminu, to biorę Skinoren.
|
Skinoren zdecydowanie skuteczniejszy w działaniu, miałam oba i teraz kupuje tylko skinoren
krem słabszy niż żel, ale lepiej zacząć od kremu i przejść na żel po jednym opakowaniu jeśli skóra będzie dobrze tolerowała krem
u mnie kwas migdałowy 40 % rewelacji nie zrobił żadnej, czasem go jeszcze nakładam bo chce zużyć ale efekty słabe
krem skinoren bardzo mi poprawił cerę stosuję go głównie w celu usunięcia przebarwień posłonecznych i radzi sobie super
polecam kwas mlekowy mój święty grall na razie z kwasów
Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)
|
|
|