Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Planowanie ciąży cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-14, 13:16   #2271
_analiza
Raczkowanie

Dot.: Planowanie ciąży cz. 2

Dziewczyny odzywam się do Was bo - jak to któraś z użytkowniczek forum napisała - jak trwoga to na forum Dlatego liczę na Wasze wsparcie.

Wczoraj byłam u nowego gina - poszłam do niego tylko z przezorności bo od czerwca staramy się o dziecko i chciałam się upewnić, że wszystko jest okej. Zrobiłam wszystkie badania i z uśmiechem wmaszerowałam do jego gabinetu. Po wizycie uśmiech niestety zszedł mi z twarzy i od wczoraj nie mogę przestać o tym myśleć...

Widzę, że Wy z własnych doświadczeń jesteście już swojego rodzaju specjalistkami dlatego uderzam tu. Chciałabym wiedzieć, czy uważacie że warto konsultować się z drugim lekarzem, czy mój dobrze zareagował i czy jest jeszcze coś co powinnam u siebie od razu sprawdzić.

Opis USG mówi:
progesteron niski, tsh 3,6 / 4,05
20dc
macica w przodozgięciu endometrium 10mm,
prawy jajnik 3x2 cm, liczne drobne pęcherzyki PCO
lewy 4x3 cm z przetrwałym pęcherzykiem 30 mm
szyjka macicy czysta
androgenizacja, cykle bezowulacyjne
wskazania: badanie prolaktyna, androstendion, ft3, ft4

przepisano: clostilbegyl w 2 do 6 dnia cyklu i wyzyta w 12 dc

dotychczas żyłam sobie spokojnym życiem, z regularnymmi miesiączkami i bez jakichś większych dolegliwości.Co prawda w ciągu ostatniego roku przytyłam 10 kg, lekkie owłosienie wokół brodawek miałam chyba od zawsze ale nie sądziłam że to może być jakiś zły znak.

powiedzcie mi co teraz mam zrobić bo mój lekarz mało wylewny i tak naprawde dopiero teraz przeczytałam co oznacza to PCO a on w ogóle mi o tym nie powiedział. Mam się bać? Jak bardzo jest źle?

Po badaniu uslyszalam tylko że to jest cykl bezowulacyjny i ze przepisuje mi lek na owu...

Napiszcie jakie Wy macie doświadczenia,czy może któras z Was miała podobnie...