Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-14, 16:35   #1663
Luba
Zakorzenienie

Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Oksytocyna powoduje emocjonalne przywiązanie ergo rozpacz po utracie. ten sam mechanizm co pomiędzy dzieckiem a matką. Więc to jest w temacie.
Ty znasz ze swojego doświadczenia, na szczęście twoje doświadczenie jest wzorcem z Sevres więc inni ludzie mogą mieć inne doświadczenia. I będą one tak samo ważne i prawdziwe jak twoje.
Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Aha, czyli czego Luba nie zna lub o czym nie słyszała, to nie istnieje

A więc popytaj matki które straciły ukochane zwierzęta i dzieci strata kogo była bardziej dotkliwa. Albo nawet łatwiej, teoretrycznie zapytaj matki i jednocześnie posiadaczki ukochanych zwierzątek, po kim by bardziej płakały i czyja śmierć byłaby dla nich bardziej dotkliwa. To przeciez proste, popytać innych ludzi. Możesz nawet założyć wątek na mzk, nic łatwiejszego.
Możecie dodać do tego popytanie ludzi, którzy stracili ukochane zwierzątka i partnerów. Lub spytać nastoletnie dzieci czyja śmierć będzie dla nich bardziej dotkliwa, ukochanego zwierzątka czy mamy.

Ja się nie mam i nie miałam zamiaru tu sie wykłocać , naprawdę wystarczy porotzmawiać z ludzmi, żyć bez klapek na oczach a zobaczycie to co ja.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2014-08-14 o 16:37
Luba jest offline Zgłoś do moderatora