2014-08-14, 21:27
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem totalnie wyobcowany społecznie i NIE UMIEM tego ukrywać
Cytat:
Napisane przez helterskelterwerter
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------
Dziękuję ignea,
Zauważasz paradoks słów Lema, który dopóki nie zagłębił się w Internet, nie sądził, że na świecie jest tylu idiotów. Problem w tym, że Lema cytuje masa idiotów.
|
Proszę uprzejmie.
A czy Ty zastosowałeś się do swojej własnej rady? Czy przed zacytowaniem słów Lema poświęciłeś im ułamek sekundy refleksji...? Pewnie nie. Bo idiotami są inni, oczywiście. Ty, też oczywiście, idiotą nie jesteś.
Jestem przekonana, że zdecydowana większość ludzi nie jest od takiego schematu myślenia wolna, ja również. Różnica polega na tym, że ogromna większość z tej większości jednak zdaje sobie z tego sprawę. Ty na poważnie uwierzyłeś w swoją wyższość i zamiast zająć się czymś pożytecznym albo ambitnym, jak przystało jednostkom wybitnym , siedzisz na forum pełnym tych obrzydliwych ludzi i zgrywasz jakiegoś ubermenscha. I irytujesz się, bo nie wszyscy tu podzielają Twoją własną opinię o Tobie... 
Ciekawa jestem, czy Twoje wyobcowanie to Twój wybór czy raczej konieczność. Nie dziwiłoby mnie szczególnie, gdyby nikomu w Twoim otoczeniu nie zależało na bliższych kontaktach z osobnikiem, który w wieku dwudziestu lat wyobraża sobie, że pozjadał wszystkie rozumy świata. Może ludziom wcale nie zależy na tym, byś ich nie skreślał? Bo (pomyślałeś o tym kiedyś?) może oni wcale nie chcą się zmieniać zgodnie z Twoją wizją? Wydaje Ci się, że jesteś kimś wyjątkowym, a z Twoich postów bije po oczach infantylizm małego chłopca obrażonego na kolegów, bo chciał się bawić żołnierzykami a oni woleli piłkę.
Edytowane przez ignea
Czas edycji: 2014-08-14 o 21:31
|
|
|