2014-08-15, 11:12
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III
hejo 
Princes będzie dobrze jedź wypoczywaj i dbaj o siebie 
Cytat:
Napisane przez dusiolka
Kinqaa ale Ty cc miałas? To raczej ból po porodzie był chyba? W sumie po naturalnym i w trakcie i po boli;p
|
ale dla mnie przemawia to że po sn kładą ci dzieciątko na brzuchu, za chwilę go tulisz od razu możesz karmić a po cc możesz go w główkę pocałować i tyle. i musisz leżeć. nie wiem ile ale nie wydaje mi się aby od razu można było z dzieckiem leżeć. to jednak operacja.
po sn boli tyłek - jak chodziłam to lekko bolało a jak kucałam lubi siadałam to ooooj masakra. ale po 3-4 dniach już było ok. no a po cc wiadomo jak to tam jest. nie boli w trakcie ale po już tak że musisz leżeć
ja bym się chciała ustrzeć cc jednak. sn bolało jak diabli ale nic nie pamiętam z tego - teraz to już za późno na zamartwianie nie boję się bo wiem że boli okropnie ale czas szybko leci i w sumie potem nic się nie pamięta.
Cytat:
Napisane przez Katerina_00
Dla mnie właśnie to wypychanie było najgorsze, i naciecie.
Po 12h bóli myślałam, że już gorzej być nie może, a jednak.
Dobranoc
|
a dla mnie wypychanie było najprzyjemniejsza częścią jak mogłam przeć to aż się uśmiechałam tak było mi dobrze już. ulga niesamowita bólu nie czułam w ogóle wtedy
Cytat:
Napisane przez dusiolka
Kinqaa myślałam Że planowana to sorki  mama mi juz opisywała ten ból i podobny przeszłam juz ;p
|
podobny ból do sn czy cc?
bo do sn chyba nie ma podobnego chyba że jak ktoś ci łamie parę kości naraz sorki za porównanie kiedyś gdzieś w necie czytałam że właśnie ból porodowy porównuje się do łamania wszystkich kości naraz 
Cytat:
Napisane przez ma.ko
wydaje mi się, żę dziecko może CI uciskać na nerw. MOja teściowa mówi, żę jak była w ciązy to czasem jak jej nacisnął na nerw, to zatrzymywała się na środku drogi i kroku nie mogła zrobić. tez jej cała noga drętwiałą 
|
ja tak mam. lekarz powiedział że nic z tym nie zrobimy teraz. dopiero po porodzie.także pozostaje przecierpieć i tyle. tylko że ja się wtedy ruszyć nie mogę w ogóle tak kłuje strasznie jakby mi ktoś szpilę w biodro wbijał.
Cytat:
Napisane przez bajlaga
Zuzanka90 dla siebie to nic nigdy nie znalazłam ciekawego w lumpku, jednak dla dzieci są naprawdę piękne ciuszki i materiały są przecudowne, czysta bawełna, miękkie... super 
|
ja nie umiem szukać dla siebie ale ostatnio kupiłam zwiewną sukieneczkę biało czarną i dałam za nią... 3.70 normalnie tż w szoku był bo stwierdził że jest śliczna. fajnie podkreśla brzuszek tylko trochę krótka zastanawiam się czy na wesele pasuje. potem wstawię fotkę jak sobie zrobię 
Cytat:
Napisane przez Katerina_00
Ja juz po polowkowym.
Dziecko narządy ma zdrowe, data porodu ciągle ta sama 2 stycznia.
Mierzyla kosc udowa, główkę, nerki, kręgosłup,sprawdzała gorna warge , dlugo oglądała serduszko, nic nie mówiła wiec nie wiem nic wiecej ile waży ani mierzy, jedynie ze idzie wzrostowo i rozwojowo idealnie.
i mnie intuicja zawiodła tym razem,  bo czuje chłopaka a to dziewczynka.
Wprawdzie nie sprawdzala jakos mega dokładnie, ale dwa razy mówiła, ze chyba dziewuszka.
Pozostaje mi czekac 20tyg do porodu zeby sie ostatecznie przekonac,
Bo to mozliwe moje ostatnie usg. 
|
super że dzieciątko zdrowe
ciekawe czy dziewuszka faktycznie
|
|
|