Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Profesjonalne kosmetyki do makijazu - firma KRYOLAN (wątek zbiorczy)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-13, 13:35   #238
jmu
Raczkowanie

Dot.: dziwi mnie małe zainteresowanie Kryolanem ja się w nim zakochałam!!!

Cytat:
Napisane przez czarna_niun Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczące Fixera w Spray'u (Atomizer), oczywiście Kryolanu. DOłączam zdjęcie, żeby bło wiadomo o jaki chodzić

Nigdzie się nie doczytałam:
Czy on może wywoływać jakąś reakcję alergiczną?
Kiedyś miałam robiony makijaż u kosmetyczki z użyciem fixatora (niestety nie mam pojęcia jaka to bła firma, nawet nie pamiętam jak wyglądał). Był to makijaż na studniówkę.
Po kilku godzinach (ok. 3-4) makijaż wydaje mi się, że płynął w dodatu zrobiły mi się czerwone plamki :/
I teraz nie wiem czy to było od fixera czy od innego produktu użytego?

Na codzień jeszcze nie zdażyło mi się nigdy podrażnienie od jakiegokolwiek kosmrtyku do makijażu twarzy.
Wydaje mi sie ze moglo to byc spowodowane od fixatora, ale nie koniecznie. Niestety nie zostaje nic innego jak go przetestowac na wlasnej skorze z kosmetykami, ktore znasz i wiesz ze sa ok - jak cos podrazni tzn ze fixator. Mam ten Kryolanu (ale nie ten w atomizerze tylko w sprayu) i jestem zadowolona. Spelnia swoja role.

Cytat:
Napisane przez linka88 Pokaż wiadomość
a to ja zadam pytanie, które już gdzieś pisałam. Czy lepszy jest puder Kryolanu ryżowy anti-shine -ten biały, czy transparentny? który na dłużej matuje?
Znam ten ryzowy - i nie polecam. Efekt daje podobny jak skrobia i nie matuje na dlugo - porownywalnie (w czsie) do pudrow sypkich Inglaota.