2014-08-15, 11:48
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
Napisane przez ela_86
Ja to tak planuje do 2 tyg wyjść na spacer chyba ze bedzie zima stulecia.
Ja planuje ubrac tyle warstw co siebie ewentualnie 1 wiecej. I miskowy kombinezon. A dalej w zaleznosci od temperatury na dworze albo spiworek albo kocyk i jest jeszcze okrycie wozkowe. Takie dziecko nie lata po dworze tylko w wozku na lezaco wiec chyba luz.
|
i ja
Cytat:
Napisane przez paulina119a
Nie on nie jest taki typowy ortalionowy... Cięzko mi opisać ten materiał. Nie jest to Bawełna ani welur... ale ortalion tez nie. jakas mieszanka 
To fakt, że maluszek taplał w śniegu się nie będzie  [COLOR="Silver"]
|
bierz bo ladny
ja rodzilam corke w lipcu wiec jakos po tygodniu juz na dwor z nia wyszlam i ubrana byla tylko w body z kr. rekawem , skarpetki i bawielniana czapeczke no ale to lato bylo, na spacery to tak 2 godzinki nam schodzilo
a znajoma urodzila w piatek (tydzien temu) , w niedziele dostala wypis i w poniedzialek juz na spacerze byla, to wydaje mi sie za szybko i nie chodzi mi tylko o noworodka......ja sama nie mialam ochoty jakos odrazu wychodzic , musialam sie ogarnac przez tydzien
z kolei inna znajoma ktora urodzila w czerwcu , wogole na spacery nie chodzi, dziecko lezy w wozku przy oknie otwartym i ona twierdzi ze to prawie jak na dworze
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------
Cytat:
Napisane przez Kiara_kier
hehe widzę, że się mierzycie  Ja mam w brzuchu 104cm, ale to po śniadaniu 
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------
co do leków na biedne brzuszki maluszków, to moja mama poleca baaaardzo sad simplex. Do tego stopnia, że będziemy go sprowadzać dla nas z DE bo w PL nie ma niestety. Powiedziała, że wszystkie inne dostępne leki w Pl typu esputicon, espumisan, bobotic, delicol są ok, ale są znacznie słabsze niż sad simplex.
a na pupę, buzię i złuszczającą się skórę np. na łokciach na co dzień będę miała wypisaną receptę na krem z apteki m.in. z witaminami i lanoliną (najlepszy, bo najzdrowszy dla dzieciaczka - 0 zbędnych składników, 0 substancji zapachowych). Na większe odparzenia mam używać sudocremu (mama mówi, że tez dobry jest na trądzik niemowlęcy) oraz dostałam różne próbki tzw. kremów specjalnych z firmy Emolium.
|
przybij piatke mamy te same brzuchy no moj ma 105cm
o tak sab simplex najlepszy, dlatego kupie jak nic innego nie pomoze a ja mam latwiej bo w Czechach mozna kupic , mam blisko
krem specjalny Emolium polecam bardzo zuzylam 2 duze tuby przy corce, miala na twarzy co chwila jakies krostki( w okresie jak wszystko do buzi pakowala i sliny jej ciekly po brodzie) i tylko ten krem pomagal, na suche placki rowniez( w okresie grzewczym miala )
|
|
|