paulina - ja ponieważ mam rodzić koniec list./początek gr. to zamierzam najpierw dziecko kilka dni przyzwyczajać - przede wszystkim też do ubierania miliona warstw i niższych temp, tez dlatego żeby od razu ryku nie było. Będziemy małego na balkon wystawiac na chwilę

Chyba, ze pogoda nas zaskoczy i będzie przyjemniej, to nie
czekoladka - dobrze słyszeć, że ten krem specjalny faktycznie działa

moja mama mówi, że dla niej najlepszymi firmami od emulsji/kremów są własnie Emolium i Balneum.
słoneczko - to zazdroszczę... bo u mnie sa i twardnienia i skurcze.

Leżę już tyle czasu.. teraz jak byłam to musiałam połazić żeby pozałatwiać wszystko, ale generalnie cały dzień woziłam tyłem w samochodzie, także też bez szału, a jednak naprawdę źle się zrobiło. Normalnie myślałam, że położę się na ziemi i nie wstanę..
Ogólnie to nie wiem czy Wam pisałam, że byłam kilka dni temu u ciotki dentystki (robi mi zeby od kiedy je mam

). Niestety tak, jak w ciąży dziewczynom zazwyczaj psują się bardzo dziąsła, tak moje podobno są w zadziwiająco dobrym stanie, ale za to niestety poleciały mi zęby - dopadła mnie straszna próchnica i kamień (to ma związek z kamieniami w nerkach niestety). Ciostka zrobiła mi 4 zęby, zdjęła kamień ze wszystkich i powiedziała, że kiedyś u każdej ciężarnej raz w tyg. stosowało się tzw. profilaktykę fluorową i z uwagi na to, że mi tego bardzo brakuje, to żeby mi się zęby nie posypały bardziej też tak muszę robić. Zapisała mi jakieś 2 preparaty. Jeden z nich to specjalna pasta do zębów - wydałam na nią 35zł a jest mała tubka

jeszcze mam kupić takie coś drugie do smarowania zębów na noc (tylko tego nie wolno łykać, bo dziecko się może mieć później przebarwienia na zębach, gdyż w brzuszku już tworzą się zalążki zębów u malucha), aż się boję ceny. No i w październiku się pokazać.