Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-15, 14:10   #2541
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A propos odnoszenia sie do dzieci scenka zknajpki. Bylam z Wojtkiem w kaciku zabaw dla dzieci, razem znami trzyletni Michal, dziecko sasiadow z domkow. Bawilismy sie zabawka, ktora byla zepsuta, nie dalo sie wlozyc jednego elemnt. Mowie Michalku, pomomoge Ci, bo to jest zepsute i bardzo ciezko sie wklada ten element. Ktos zepsul zabawke. Na to Michalek: Michalek pewnie zepsul, wszystko psuje, bo Michalek to takie niegrzeczne dziecko.
Pewnie slyszal to o sobie wiele razy, szkoda, ze wyrasta w takim przekonaniu.
ale to smutne
nigdy tego nie zrozumie, straszenia dzieci, oceniania, krytykowania, przyklejania im etykietek, odzywania sie do nich w tak perfidny sposob

przy okazji tematu ponownie namawiam do przyczytania ksiazki Rosenberga -Porozumienie bez przemocy (ja jestem w trakcie czytania) - wstawilam pdf na grupie FB w dokumentach.

Bardzo ciezko jest sie przestawic na "jezyk serca", ja sama zauwazylam, ze czesto z mezem tak zle rozmawiam, stad tez tyle nieporozumien miedzy nami - powoli staram sie to zmieniac, i wedlug mnie to dziala - ale to tez ciezka praca, przede mna bardzo duzo pracy nad moim sposobem porozumiewania sie

http://dziecisawazne.pl/nvc/
http://dziecisawazne.pl/porozumienie-bez-przemocy-2/

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hej
Ja znow bez cytowania, ale boje sie, ze nie zdaze, nim Ania sie obudzi
Wlasnie wrocilismy z pierwszego spaceru Bylismy wszyscy, na dwa wozki i z Babcia na defiladzie Samoloty byly hitem, cala droge powrotna Krzys pokazywal na niebo, pewnie chcial jeszcze Uwielbia samoloty, zawsze wypatruje na balkonie, jak tylko uslyszy Wiec dla Niego byla to olbrzymia frajda, z otwarta buzia patrzyl Na sama defilade patrzyl u Taty na barana, owszem, ok, ale bez szalu Ania caly spacer przespala 2,5 h, fajnie bylo, pogoda dopisala, ja dalam rade
ciesze sie, ze dzien udany
ohhh samoloty
u M. kiedys tez byla fascynacja, ja zawsze jak cos slychac pokazuje na ucho slyszysz? to samolot, motor, pies szczeka itd. i on tak kiedys pokazywal na uszko i cala raczke w gore: daaaaaa! alez byl zafascynowany samolotami

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-08-15 o 14:15
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora