2007-07-13, 15:07
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zachowania, które bulwersują Was w perfumeriach.
Cytat:
Napisane przez SoBeautiful
Niemiłe komentarze (jeśli się zdarzają) najzwyczajniej olewam i robię swoje  testuję,wącham,sprawdzam tyle razy ile mnie najdzie ochota,w końcu JA tam jestem klientem i to wszystko jest dla mnie,JA wydaję tam pieniądzę i to JA muszę podjąć właściwy wybór. Zdarza mi się długo siedzieć w perfumerii lub parę razy wracać do niej podczas zakupów i spojrzenia pracowników mam głęboko gdzieś,wierzcie mi  Ochroniarze za to są boscy i doprowadzają mnie do śmiechu który muszę dyskretnie ukrywać  zwłaszcza w Sephorze,jak tylko do niej wchodzę,wzrok ochroniarza natychmiast kieruje się na mnie,ogląda od góry do dołu po czym zaczyna swój dramatyczny rajd między półkami który ma ukryć to że mnie szpieguje,chowa się za kosmetyki albo zagląda mi przez ramię oczywiscie napotykając mój wzrok uśmiecha się życzliwie  oni nie denerwują mnie ani trochę,bawią mnie,czasem zamieniam z nimi słówko
probki dostaje zawsze,akurat ide dzis kupic perfumy wiec zobacze czy i tym razem cos wrzuca 
|
To jest w sumie najzdrowsze podejscie,przewaznie i ja tak tez postepuje.
Takiemu namolnemu ochroniarzowi mozna dac na bezczelnego do potrzymania siatki z zakupami,aby miec wolne rece do testowania.I z przyjemnoscia ogladac jego mine.
Takie niewykwalifikowane,strzas kane na skwarke Dougletty czy Sephoretty zbywam krotkim i oschlym "nie",gdy odbywa sie ich "atak klonow".zwykle robia niemadre miny i odlatuja.
Zakupy robie zwykle w mniejszych perfumeriach,ale wyobrazcie sobie,ze niedawno pani z DM Drogerii (cos takiego jak Rossmann),obdzwaniala i mailowala firmy,gdy szukalam konkretnego produktu,i na drugi dzien(pracowala do 14:00) informacje mi podala!Czyli zalezy od dobrej woli i rzetelnosci sprzedawcy,traktujacej swoj zawod na serio!Do takich sklepow zawsze chetnie wracam.Moje Panie z ulubionej malej perfumerii staraja sie i tak z podziemia info wydobyc,a jak nie znajda,prosza przyjsc lub zadzwonic za miesiac(gdy chodzi o absolutne nowosci na rynku europejskim),i nigdy sie nie zawiodlam!
|
|
|