2014-08-15, 17:16
|
#984
|
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-01
Wiadomości: 21 825
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26
Cytat:
Napisane przez Terha
A w kwestii gotowania....
Mam problem z lasagne. Robiłam wiele razy, ale dolny makaron ciągle jest twardy. Wydawało mi się, że może jest za mało sosu i makaron nie ma jak nasiąknąć, ale nic nie pomaga. Macie na to jakieś sposoby?
|
Podgotowuję Jeśli robimy z surowego, to jedynie w momencie gdy dajemy tyle beszamelu aby w nim tonęła, wtedy jest szansa, że będzie miękki.
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------
Cytat:
Napisane przez Terha
A propos lasagne... Dzięki  . Wypróbowałam z podgotowaniem i wyszła przepyszna  . Inna sprawa, że wrzuciłam do gotowania od razu wszystkie płaty i mi się posklejały  . SIEROTA ;/
|
Zdarza się, lasagne bywa kłopotliwa Kilka kropli oliwy to dobry pomysł
|
|
|