2014-08-15, 17:18
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nadbagaż w durnym Ryanairze
Cytat:
Napisane przez Romanaccia
Witam,
Potrzebuje porady, informacji....szukam szukam i znalesc nie moge...
Mam dwie walizki po 24kg kazda plus bagaz podreczny 10kg...
nie mam pojecia jak to dziala w Ryanairze, ciagle znajduje sprzeczne informacje, chcialabym przedewszystkim wiedziec ile moge ze soba zabrac bagazu i ile ewentualnie musialabym doplacac.
Lece z Buenos Aires do Madrytu, wiec nie mam zadnej mozlwosci "pozbycia" sie nadbagazu, potem z Madrytu do Krakowa...... inne tanie linie o ile mi wiadomo nie lataja z Hiszpani do PL, a przynajmniej nie z Madrytu, a moze jakis bus?....autokar......moze cie mi cos doradzic?, dac jakies wskazuwoki, namiary?
|
Tu masz ceny. Największe bagaże to 20 kg, za kolejny kg dopłata 10e za kg, więc kosmos, bo za sam nadbagaż wyjdzie Ci 80e! Polecam poszukać firmy kurierskiej, o ile masz trochę czasu w Madrycie, nadać do Polski. Sądzę, że wyjdzie sporo taniej. Ze sobą do samolotu weź tylko podręczny, który jest za free. Z tym, że kurier będzie szedł kilka dni raczej, nie wiem, czy możesz sobie na to pozwolić.
Ew. warto poszukać linii rejsowych na tej trasie i dowiedzieć się wcześniej, czy jest możliwość nadania samego bagażu - z tym, że niestety to też wymaga sporo czasu.
|
|
|