Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Badania przed antykoncepcją-rozpiska od ginekologa
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-15, 17:45   #5
Aredhel125
Zadomowienie

Dot.: Badania przed antykoncepcją-rozpiska od ginekologa

Z tego co ja słyszałam to nie ma jakichś konkretnych badań, które pokażą jaka antykoncepcja się u Ciebie przyjmie. Na pewno lekarz powinien zrobić badania właśnie takie jak ja miałam przed antykoncepcją, które pokażą, czy w ogóle możesz ją brać i czy nie spowoduje ryzyka zakrzepicy, czy uszkodzenia wątroby.
Ale jeśli masz więcej wątpliwości to ja radziłabym Tobie pójść do endokrynologa, albo ginekologa-endokrynologa i zrobić badania hormonalne. Ja sama przez kilka lat chodziłam po lekarzach i wydałam setki złotych na badania. W sumie nic konkretnego mi nadal nie wyszło, jedynie to, że mój trądzik jest spowodowany przez podwyższony poziom androgenów. Na razie stanęło u mnie na antykoncepcji i zobaczę, czy po niej objawy mi ustąpią.
A ty też masz chyba trądzik skoro bierzesz Izotek? Czy tabletki antykoncepcyjne ci nie pomogły na trądzik, skoro będziesz brała Izotek?

Ja wczoraj wydałam 150zł prawie na moje badania przed antykoncepcją. Zrobiłam próby wątrobowe, wskaźnik PT(INR), APTT, fibrynogen, d-dimery, glukozę, cholesterol, TSH, FT3, FT4 i morfologię.
Wskaźnik INR, APTT i fibrynogen zrobiłam sobie sama bez zalecenia lekarza i teraz zastanawiam się co mu powiedzieć, skoro on mi sam tego nie zlecił? Pomyśli, ze jestem przewrażliwioną hipochondryczką... Wizytę mam już w środę i wtedy lekarz ma mi przepisać moje pierwsze tabletki. Strasznie się denerwuję.
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując