Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Samotność
Wątek: Samotność
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-15, 19:14   #1
somebody__
Przyczajenie

Samotność

Cześć. Trochę mi wstyd prosić o radę na forum, zwłaszcza, że to nie pierwszy raz, ale chyba nie mam wyjścia, bo nie mam żadnej zaufanej osoby, której mogłabym się zwierzyć i nie zostać przy tym wyśmianą, a chciałabym poznać jak najwięcej opinii odnośnie mojego problemu, bo sama nie bardzo wiem, co robić. Polega on na tym, że czuję się strasznie samotna, ponieważ mam 19 lat i praktycznie żadnych przyjaciół... Jest to dla mnie bardzo przykre, ponieważ myślę, że jak każda osoba w moim wieku chciałabym mieć kogoś z kim mogłabym porozmawiać, odwiedzać się nawzajem, wyjść na kawę, do kina, czy na zakupy. Zawsze miałam trudny kontakt z rówieśnikami, patrzyłam na świat trochę inaczej, miałam nadzieję, że sytuacja zmieni się w liceum, jednak mimo, że miałam kilka osób, z którymi rozmawiałam i, które lubiłam, to one nigdy nie odwzajemniały tego w takim stopniu, by wynieść znajomość poza mury szkoły. Boję się, że mogę być za nudna dla osób w swoim wieku, bo nie przepadam za imprezami (od czasu do czasu, potańczyć czy pogadać z ludźmi chętnie, ale na ogół wolałabym dobrą książkę, czy film, czy nawet wizytę w jakimś ciekawym muzeum, tak wiem, jak to brzmi), ani za portalami społecznościowymi typu facebook, nie lubię pić i nie robię tego, nie jestem też jakąś przebojową osobą, mimo że nie mam problemów, żeby pogadać z kimś, nawet obcym, jeżeli jest o czym. Strasznie mnie to męczy i nie wiem, co z tym zrobić. Może któraś z was była w podobnej sytuacji, lub widziałaby dla mnie jakąś nadzieję? Przyznam, że jestem załamana, boję się, że zawsze będę sama i nigdy nie znajdę nikogo bliższego.
somebody__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując