2014-08-15, 19:57
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXIX
Cytat:
Napisane przez kevschaa
Wystarczy poczytać odrobinę o miodach i już wszystko wiadomo, miód powinien się krystalizować jak stoi dłużej. Nie powinien być żadną mieszanką miodów z UE i spoza...
Jak ktoś kupuje miód w markecie to tylko dla smaku, bo wartości to nie ma żadnych. Pszczoły które produkują na masową skalę nawet nie zbierają nektaru z kwiatów tylko mają przy ulach misy z syropem żeby było szybciej....
Nie tak trudno znaleźć dojście do miodów z pasieki nieprodukowanych na szeroką skalę. Ja duży słój kupuję za 25 zł.
Jak się nie ma dojścia przez znajomych/sąsiadów to można raz na kilka miesięcy wyjechać za miasto i kupić kilka słojów.
|
Cytat:
Napisane przez fejs
A gdzie to duży (0,9l rozumiem?) słój miodu jest po 25 zł? Bo u mnie jest po 40 zł.
|
Cytat:
Napisane przez kevschaa
myślę że możesz poszukać pasiek w Twojej okolicy w internecie a później się umówić i podjechać, czasem też na wsiach jest na płotach tabliczka "miód". Jedynie u przydrożnych bym nie kupowała, bo słyszałam że miód nie może stać w słońcu a oni codziennie na kilka godzin wystawiają na słońce przy drodze beż żadnej osłony...
tak właśnie taki. Ja kupuję od dziadka kolegi który ogólnie raczej nie robi miodu na sprzedaż tylko dla rodziny i znajomych, więc może dlatego taniej 
|
Cytat:
Napisane przez CruelOrchid
moi rodzice kupują miody od znajomych gospodarzy którzy się tym zajmują i tez duży słoik to 25zł-30zł
|
Ja też od wujka kupuję taki słoik 0,9l za 22 zł i ogólnie w okolicy cena nie przekracza 25zł za taki słoik
|
|
|