Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wieśniara w dużym mieście
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-15, 21:34   #21
looolitka
Raczkowanie

Dot.: Wieśniara w dużym mieście

Cytat:
Napisane przez JaOna19 Pokaż wiadomość
Witam.W październiku wyprowadzam się na studia do Warszawy,w związku z tym mam 1000 myśli na minutę i zakładam różne wątki na wizażu.Im bliżej mam do wyprowadzki to zamiast się cieszyć mam więcej obaw.
Pierwsza jest taka,że nie wiem czy mój tż do mnie dołączy i będę musiała sama zamieszkać z nowymi,obcymi mi zupełnie współlokatorami

Druga obawa jest taka czy mnie zaakceptują na stancji i uczelni.Wyjeżdżam sama,nie mam tam żadnych znajomych,jestem tak jakby sama sobie samemu sama,wszystko i wszystkich muszę poznać od zera.Czy zaakceptują kogoś5 takiego jak ja,czyli z małej prowincji.Kim będą koleżanki z grupy i czy będą się chciały ze mną zadawać Nie mam fajnych ciuchów,wypasionej stancji też nie będzie,pochodzę z dziury i z kasą też będzie słabo(mieszkanie+jedzenie +bilet=koniec PLN)
Niby Warszawa miasto duże i otwarte,ale na forach można przeczytać dużo negatywnych opinii o przyjezdnych np.wsioki,ćwoki,hołota,by dło,gnój itd)
Czasem wydaję mi się,że ci ludzie co to piszą zamiast zwykłego "sie ma" mówią"sieg heil"
Nie wiem jakice jh

odpowiedzi tu oczekuję.Po prostu chciałam zapytać,czy któraś z was tak miała?
Hej
Kilka lat temu bylam w twojen sytuacji
Warszawa nie jest wcale straszna. Oczywiscie bufonow tutaj nie brakuje ale duzej ilosci ludzi wokol latwo mozna znalezc odpowiednieowarzysteo dla siebieNie boj sie tego miasta poczatek czasem bywa trudny - komunikacja, duzo innych organizacyjnych spraw do ogarnieci ale jak juz sie ktos zaklimatyzujeoto fajnie poczerpac z atrakcji tego miasta.

Co do pochodzenia z wioski oobiscie uwazam ze zwykli/normalni ludzie sa tutaj bardzo potrzebni i mile widziani
looolitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując