2014-08-15, 20:34
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
Napisane przez matallewar
|
piękna!! musze w stacjonarnym sklepie obadać czy są większe rozmiary
Cytat:
Napisane przez czaszka_
wow ale zdolniacha 
Julka to jak sobie umyśli jakies slowo to powtarza je caly dzien: ostatnio bylo baba, wczoraj nie nie nie a dzis caly dzien ojojojojoj i do tego piszczala glośno i az mnie z tego repertuaru dzisiejszego glowa boli
aaa i czesto mowi "choć" 
|
to też ładnie mówi
moja nawija naprawdę cały dzień, też czasem mam już trochę dość
Cytat:
Napisane przez czaszka_
a zapomnialam napisac ze Julka zawsze mi spi w ciagu dnia do 60min a dzis spala 2h i 40 min  az nie wiedzialam co z czasem wolnym robic 
|
ja też nigdy nie wiedziałam co robić z taką ilością wolnego czasu, a teraz się cieszę bo mogę się dłużej pouczyć
Cytat:
Napisane przez nena_milka
To super! Chyba taki dzień bo mi mloda też fajnie spała dzisiaj
Na prawdę bardzo dobre jest wino sliwkowe  podobno do sushi się takie pije ale do kiełbasy z grilla też jest spoko
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
wino śliwkowe?skąd masz?
Cytat:
Napisane przez passion80
Motyl w ogóle to jestem pod wrażeniem zasobu słów Natalki:brawa:
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
|

Cytat:
Napisane przez ja-ika
Motyl Tusia rzeczywiście dużo mówi
Emilka ostatnio pokazuje na coś palcem i mówi cio to?  na lampę mówi pampa  mówi mama, tata, baba, dziadzia, pa pa, nie-zbliża rączkę i właśnie mówi nie, nie  jak się pytam jak robi krówka, to tak słodko mówi muuu 
|
to super mówi!
moja umie łączyć tylko słowa na zasadzie "am tam" ,"tata tam" itp. i pokazuje paluchem. w ogóle dużo ją interesuje, na wszystko pokazuje i coś mówi.
Lampy uwielbia,ale nie umie jeszcze powiedzieć. Natomiast jak ją zapytam gdzie jest lampa/telefon/lodówka i kilka jeszcze sprzętów domowych to pokazuje. tak samo na osoby pokauje. czyli rozumie dobrze te słowa
ale i tak ostatnio ulubione słowo to daj
no i jak jej pokazuję zdjęcia kotków to jest szał, jest zafascynowana i przezywa wczoraj moja mama jej kupiła książkę ze zwierzątkami i jak ją tylko dostała to nie chciała puścić, nawet dla pani do skasowania
a i jeszcze- bierze telefon, przykłada tak za ucho i też dzisiaj za mną powtarzała halo halo, choć jeszcze nie wyraźnie
|
|
|