Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nadbagaż w durnym Ryanairze
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-15, 21:59   #15
Romanaccia
Zakorzenienie

Dot.: Nadbagaż w durnym Ryanairze

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
nie wiem czego oczekujesz... przecież ani Ci nie zwiększymy funduszy, ani nie sprawimy, że twój bagaż będzie lżejszy... przecież my tu cudów nie sprawiamy - jak się chce wozić tyle bagażu to niestety kosztuje
i skoro dziewczyny znajdują loty za ~300zł to jakoś mi się nie wydaje, że bus/autobus na tak długiej trasie wyszedł specjalnie mniej

ale ja niczego od was nie oczekuje, tylko jakies informacji, bo moze ktos gdzies tam jechal jakis busem, autokarem,liniami,ktorych nie znam i moglby dac mi jakis namiar ,informacje.....

loty za 300 zl i mniej sa, a i owszem, tylko z bagazem jest problem w tanich liniach, znam troche Ryanaira i wiem, ze strasznie cwaniakuja, pamietam jak raz kilka lat temu 3 osoby zrezygnowaly z lotu ,bo sie okazalo, ze kazali im walizki wkladac do takiego metalowego stelaza TUZ przed wejsciem do samolotu, nie przy odprawie, walizeczki choc male ,to sie nie zmiescily, wiec cwaniaki kazali na bagaz i placic, a ze ludzie nie mieli pieniedzy, to zrezygnowali....nie chcialabym takich niespodzianek, nie ufam tym linia, dlatego pytam o porade, dawno z nimi nie latalam, wiec nie wiedzialam czy moze cos sie zmienilo.

Mam sporo bagazu, wiec nawet nad busem sie zastanawiam, jest tu sporo wizazanek, ktore mieszkaja w hiszpanii, wiec moze podrozowaly tak i maja namiary na jakiegos prywatnego przewoznika.

Niestety tanich lotow nie ma wiele, a z duzo iloscia bagazu to jest problematyczne, cudow nie oczekuje, ale moze jakiegos przeblysku geniuszu czy porady ,tyle

Bus jest na 700 zl, dla mnie wporzadku, byleby bez problemow mi moje walizy zabrali w sumie Rayanairem by podobnie wyszlo, ale kilogramy sie nie zgadzaja.....

a potem jeszcze w PL musze do mojego miasta dojechac

moze ktos bedzie mial przeblysk geniuszu

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Tu masz ceny. Największe bagaże to 20 kg, za kolejny kg dopłata 10e za kg, więc kosmos, bo za sam nadbagaż wyjdzie Ci 80e! Polecam poszukać firmy kurierskiej, o ile masz trochę czasu w Madrycie, nadać do Polski. Sądzę, że wyjdzie sporo taniej. Ze sobą do samolotu weź tylko podręczny, który jest za free. Z tym, że kurier będzie szedł kilka dni raczej, nie wiem, czy możesz sobie na to pozwolić.
Ew. warto poszukać linii rejsowych na tej trasie i dowiedzieć się wcześniej, czy jest możliwość nadania samego bagażu - z tym, że niestety to też wymaga sporo czasu.
Rynairem mozna zabrac 2 walizki po 20 kg czy tylko 1