2014-08-15, 22:53
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: związek a przyjaźń.
Cytat:
Napisane przez moustachex
Witam, jestem z chłopakiem ponad 6 miesięcy. Jest nam razem dobrze i nam na sobie zależy. Wszystko byłoby idealnie gdyby nie moja 'przyjaciółka'. Problemy zaczęły się w te wakacje. Znalazłam zajęcie które zajmowało mi 2 dni w tygodniu od rana do wieczora. Gdy w te dni nie mogłam wyjść słyszałam liczne zarzuty i obwinianie ze strony koleżanki. Niby nasza przyjaźń się przez to sypie, a gdy znajdę chwilę wolnego czasu to spędzam go z chłopakiem i ją mam gdzieś. To nieprawda. Fakt, kiedys spędzałyśmy ze sobą każdą wolną chwilę ale teraz muszę dzielić czas. Nadal się z nią spotykam, ale tylko gdy ona chce się umówić a ja mówię ze mam już plany to się obraża i podejrzewam że obgaduje mnie do innej koleżanki. Ostatnio jej się ostro postawiłam i stwierdziłam że jak dalej tak będzie to koniec naszej znajomości. Moje pytanie brzmi czy warto? Co mam robić? 
|
Wszystko ma swoją datę ważności, również przyjaźń. Niektóre znajomości są dobre na czas dzieciństwa i na tym się kończy. Czas na szczerą rozmowę i zapytanie jej wprost czemu się tak zachowuje oraz zapowiedzenie jej, że nie będziesz tego dłużej tolerowała.
A tak na przyszłość: nie ma w takiej konstrukcji językowej jak "odgadywanie do kogoś". Jesteś jakby co obgadywana (a dokładniej to "obmawiana") przed kimś / z kimś.

|
|
|