Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - związek a przyjaźń.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-15, 22:53   #12
201803290936
Konto usunięte

Dot.: związek a przyjaźń.

Cytat:
Napisane przez moustachex Pokaż wiadomość
Witam, jestem z chłopakiem ponad 6 miesięcy. Jest nam razem dobrze i nam na sobie zależy. Wszystko byłoby idealnie gdyby nie moja 'przyjaciółka'. Problemy zaczęły się w te wakacje. Znalazłam zajęcie które zajmowało mi 2 dni w tygodniu od rana do wieczora. Gdy w te dni nie mogłam wyjść słyszałam liczne zarzuty i obwinianie ze strony koleżanki. Niby nasza przyjaźń się przez to sypie, a gdy znajdę chwilę wolnego czasu to spędzam go z chłopakiem i ją mam gdzieś. To nieprawda. Fakt, kiedys spędzałyśmy ze sobą każdą wolną chwilę ale teraz muszę dzielić czas. Nadal się z nią spotykam, ale tylko gdy ona chce się umówić a ja mówię ze mam już plany to się obraża i podejrzewam że obgaduje mnie do innej koleżanki. Ostatnio jej się ostro postawiłam i stwierdziłam że jak dalej tak będzie to koniec naszej znajomości. Moje pytanie brzmi czy warto? Co mam robić?
Wszystko ma swoją datę ważności, również przyjaźń. Niektóre znajomości są dobre na czas dzieciństwa i na tym się kończy. Czas na szczerą rozmowę i zapytanie jej wprost czemu się tak zachowuje oraz zapowiedzenie jej, że nie będziesz tego dłużej tolerowała.

A tak na przyszłość: nie ma w takiej konstrukcji językowej jak "odgadywanie do kogoś". Jesteś jakby co obgadywana (a dokładniej to "obmawiana") przed kimś / z kimś.

201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując