Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Samotność
Wątek: Samotność
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-15, 22:17   #7
thirky
on tired little feet

Dot.: Samotność

Cytat:
Napisane przez somebody__ Pokaż wiadomość
Cześć. Trochę mi wstyd prosić o radę na forum, zwłaszcza, że to nie pierwszy raz, ale chyba nie mam wyjścia, bo nie mam żadnej zaufanej osoby, której mogłabym się zwierzyć i nie zostać przy tym wyśmianą, a chciałabym poznać jak najwięcej opinii odnośnie mojego problemu, bo sama nie bardzo wiem, co robić. Polega on na tym, że czuję się strasznie samotna, ponieważ mam 19 lat i praktycznie żadnych przyjaciół... Jest to dla mnie bardzo przykre, ponieważ myślę, że jak każda osoba w moim wieku chciałabym mieć kogoś z kim mogłabym porozmawiać, odwiedzać się nawzajem, wyjść na kawę, do kina, czy na zakupy. Zawsze miałam trudny kontakt z rówieśnikami, patrzyłam na świat trochę inaczej, miałam nadzieję, że sytuacja zmieni się w liceum, jednak mimo, że miałam kilka osób, z którymi rozmawiałam i, które lubiłam, to one nigdy nie odwzajemniały tego w takim stopniu, by wynieść znajomość poza mury szkoły. Boję się, że mogę być za nudna dla osób w swoim wieku, bo nie przepadam za imprezami (od czasu do czasu, potańczyć czy pogadać z ludźmi chętnie, ale na ogół wolałabym dobrą książkę, czy film, czy nawet wizytę w jakimś ciekawym muzeum, tak wiem, jak to brzmi), ani za portalami społecznościowymi typu facebook, nie lubię pić i nie robię tego, nie jestem też jakąś przebojową osobą, mimo że nie mam problemów, żeby pogadać z kimś, nawet obcym, jeżeli jest o czym. Strasznie mnie to męczy i nie wiem, co z tym zrobić. Może któraś z was była w podobnej sytuacji, lub widziałaby dla mnie jakąś nadzieję? Przyznam, że jestem załamana, boję się, że zawsze będę sama i nigdy nie znajdę nikogo bliższego.
Uwielbiam takie biadolenie No tak, bo przecież wszyscy w naszym wieku to tylko chleją a Ty taka wyjątkowa bo lubisz książki i muzea no to Cię uświadomię że tak nie jest, znam wiele osób 19-letnich które czytają książki i mają mnóstwo pasji, a nie tylko siedzą na fejsbuku a w weekendy piją. Może najpierw przestań myśleć o sobie że jesteś taka inna niż reszta (I ten tekst "wiem jak to brzmi"- jakby co najmniej wszyscy Cię wyśmiewali że czytasz książki), wtedy łatwiej będzie Ci poznać znajomych.

Myślę że pewnie idziesz na studia, to dobry czas żeby zacząć nowe znajomości. Na kierunku poznasz osoby zainteresowane tym samym co Ty, będzie mnóstwo różnych ciekawych ludzi, na pewno się z kimś zaprzyjaźnisz Mówisz że nie masz oporów by pogadać z kimś obcym więc nie widzę problemu- zmiana środowiska jaka pewnie niedługo Cię czeka, otwarcie na inne osoby i pójdzie

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Nikt nie wyniesie znajomości poza szkołę, jeżeli wiedzą, że nie będą mogli się nawalić z tobą, uchlać i co tam jeszcze robią.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując