2014-08-16, 06:09
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Dzień dobry 
Cytat:
Napisane przez TynkaG
Ja tez bym zaczekala, my zamierzamy rozrzeszać diete dopiero po skończonym 6 miesiącu, narazie tylko gluten. Czyli inne pyszności zaczniemy dopiero od pażdziernika, a od listopada kryszyna idzie do żłobka- mam nadzieje, że ten miesiąc wystarczy, żeby oswoila się z nowymi smakami, bo nie wiem jeszcze co dają takim maluchom w żłobku.
|
Zastanawiam się właśnie jak wygląda żywienie dzieci w żłobkach. Przecież dieta 6-miesięcznego dziecka i 1,5 rocznego jest diametralnie różna, a w żłobku są maluchy w różnym wieku. Czy są podzielona w grupy według wieku jak w przedszkolu? Ktoś coś wie?
Cytat:
Napisane przez margo80
U nas w nocy znow duzo pobudek - 23, 1, 3 i 5. Za kazdym razem karmienie. Obudzil sie o 6.40, ale bez placzu, wiec nie wstawalam, dopiero o 7 zawolal jesc.
Gybym tylko miala pewnosc, ze za tym idzie przyrost wagi, to bym nie marudzila ani troche
|
Współczuję nocnych pobudek (Ag9- Tobie też!).
U nas na szczęście po kilku niefortunnych nocach wszystko wróciło do normy, czego i Wam życzę!
Fajnie, że mieliście taki udany dzień. My cały dzień kisiliśmy się w domu, bo TŻ był "zmęczony po urlopie" 
Wieczorem wpadł tylko na chwilę brat z rodziną.
Cytat:
Napisane przez Kateczka100
Warszawianki, co powiecie na wspólny spacer?
|
Ja BARDZO chętnie, tym bardziej, że poprzedni mnie ominął, ale niestety tylko w weekendy.
W tygodniu mąż jeździ naszym autem do pracy.
Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09
U nas wszystko po staremu- Toś nadal jest bezproblemowym pogodnym dzieckiem- ciągle się śmieje a ostatnio to nawet kilka razy na głos zarechotał ale to było cudowne...
|
Zastanawiałam się gdzie zniknęłaś 
Głośny śmiech maluszka to muzyka dla uszu 
Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09
Małżowi natomiast nocki się dają we znaki bo synek coś stracił poczucie czasu i budzi się co 2 godziny- a to na smoka, a to na wodę i no i w końcu na mleko Może wróci do normy bo było już tak pięknie...
|
Na pewno to przejściowe, tak jak u nas 
Dla zainteresowanych wrzucam link do strony Magdy, gdzie można zobaczyć efekty sesji : http://obrazotworczo.pl/emilka/
---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------
Cytat:
Napisane przez virginia
Ponadto wczoraj od 17.30 do 21.30 był jeden wielki płacz - podejrzewam, zresztą nie od dziś, ząbki, próbowałam już dawać jej gryzaczki (nie chce), masować pieluszką nasączoną zimną wodą/rumiankiem, dziś chcę kupić jej coś w aptece. Polecicie coś? Jak tak ma wyglądać ząbkowanie to ja odpadam, masakra a ile Niunia się namęczy
|
Mi koleżanki polecały preparat Camilla. To taka zawiesina do łykania i w przeciwieństwie do wszystkich żeli, dziecko nie zlizuje jej sobie od razu z dziąsełek i ma szansę zadziałać.
Przykro mi, że u Was ciężkie dni
|