2014-08-16, 12:58
|
|
|
zielony stworek
|
Dot.: Napiwki w restauracji
Cytat:
Napisane przez Maguda_
Nie chce mi się wierzyć, żeby w Pizzy Hut nie było informacji o automatyczny doliczaniu serwisu przy większej ilości osób, ale w sumie to nieważne, skoro było Was mniej  W takim razie zwróciłabym uwagę kelnerce ... kiedyś z koleżankami w czasach liceum na rachunku po podliczeniu sobie ile każda ma za siebie zapłacić napisałyśmy, że kelnerka była niemiła, więc napiwku nie dostanie. Zrobiłyśmy to dla zgrywy i 1 z nas miała zabrać rachunek i wszystko zostałoby między nami, jak gdyby nigdy nic, aż tu nagle wszystko zniknęło ze stolika, łącznie z naszymi rozpiskami. Ciekawe jaka była reakcja szanownej pani  Sieć ta sama, o której mówisz 
|
Ja zawsze zostawiam kasę i czekam na resztę i wkurza mnie,że muszę czekać,bo zawsze zakładają,że to napiwek. Nawet jeśli daję 50zł,a rachunek jakieś 30...Nie raz się musiałam upominać.
Nie daję też jak zbyt długo się czeka na przyjęcie zamówienia...czyli standardowo w Wedlu w Manufakturze, bo tam po 30min ktoś przyjdzie z kartą, potem długie czekania na zamówienie. Żeby jeszcze tanio mieli,ale nie...cenią się niesamowicie 
Potem się nie dziwić ,że niektórzy do kawiarni nawet nie pójdą,bo jak ledwo na kawę mają,a obsługa jeszcze oczekuje napiwku.
Jestem
tutaj
Edytowane przez kaledonia
Czas edycji: 2014-08-16 o 12:59
|
|
|