Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pielęgnacja skórek - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-13, 16:03   #186
maryna27
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja skórek - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość
Hej. Nie chce zakładać nowego wątku, dlatego poradzę sie tutaj

Ponad tydzień temu wybrałam się na pierwszy manicure do kosmetyczki. Myślę-nareszcie będę miała piękne paznokcie, zero skórek, itp.

Jakie było moje wielkie zdziwienie i rozgoryczenie gdy: najpierw-kosmetyczka zrobiła z moich paznokci jakiś 'niesamowity' kształt, gdzie 'u góry' paznokcie wchodziły w szpic Były zrobione nierówno, dziwnej długości, w ogóle dla mnie koszmar..

następnie-myślałam, że umrę na zawał gdy zobaczyłam, jak zaczyna obcinam mi skórki

Przecież od zawsze słyszałam, że skórek się nie obcina!! Więc myślę co jest grane?!

Tymbardziej, że ja mam akurat takie paznokcie tj. skórki, że jeśli się je obetnie, praktycznie od razu powstają mi takie zadziory, zaczynają mi tj. odstawać pojedyncze skórki.. Nie wiem jak Wam to wytłumaczyć. Ale widok jest okropny.

Paznokcie wyglądały łądnie.. ale z daleka.
Może takie wrażenie robił francuski manic. alegdy go zmyłam było jeszcze gorzej.

Teraz doprowadziłam paznokcie do jako takiej użyteczności.
Smaruje je jakimś preparatem do skórek Killysa (?)

I pytanie do Was: czy ja trafiłam na jakąś 'inną' kosmetyczkę czy wszędzie się tak robi?
I co zrobić, żeby mieć ładne paznokcie, ale nie powtórzyć tej sytuacji?
Według mnie wszystko zależy od kosmetyczki - są lepsze i gorsze. Mnie kiedyś pani kosmetyczka tak namiętnie wycinała skórki, że myślałam że umrę z bólu Ostatnio odkryłam fajną dziewczynę, która nie wycina tylko ściera je takim delikatnym pilnikiem. Ładnie później wyglądały. Powodzenia z doprowadzaniem paznokci do normalnego stanu
maryna27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując