Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - sympatektomia/pocenie dloni:(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-16, 12:54   #6
kotburyy
Raczkowanie

Dot.: sympatektomia/pocenie dloni:(

Cytat:
Napisane przez Kala713 Pokaż wiadomość
Witam
A powiedz mi czy tego typu zabieg jest na NFZ?
Od dziecka borykam się z problemem nadpotliwości.Początkowo było to zwalane na wiek dojrzewania ale to już dawno za mną.Mam 26lat. Jeśli chodzi o kremy,zasypki,talki to wszystko to już dawno za mną. Masa wizyt u dermatologów również,miałam też badania pod kątem tarczycy i innch tego typu chorób.Do dziś mi nikt nie pomógł. W tym roku zdecydowałam się na botox. Zrobiłam stopy -efekt był mizerny .Owszem pierwsze dni fajnie sucho ale już po miesiącu efekt prysł .Za botox zapłaciłam 2000zł a efekt miał się utrzymywać od pół roku do roku u mnie to był miesiąc. O sympatektomi słyszałam wcześniej myślałam,że może uda mi się z botoxem ,niestety nie wyszło a problem mokrych rąk pozostał.
Jestem z Krakowa ale na wszelkie konsultacje jak i zabieg jestem w stanie dojechać na internecie czytałam,że sporo osób poleca szpital w Lublinie.
Proszę o jakieś informacje jeśli ktoś takowe posiada na temat tego szpitala i zabiegu o którym mowa wyżej.
Pozdrawiam
Ja jestem po zabiegu sympatektomii piersiowej, bodajże już 3 lata po zabiegu. Powiem Ci, że to jedna z najlepszych decyzji mojego życia! Całkowicie zapomniałam jak to jest mieć mokre dłonie (a miałam spory problem z nadpotliwością dłoni i pach). Zabieg jest refundowany przez NFZ, przynajmniej 3 lata temu był Musiałam wykonać masę badań, a zabieg miałam wykonywany w szpitalu w Gdańsku, i niczego nie żałuję! Co prawda przy wysiłku czy latem mam większą potliwość pleców, ale to nie jest żadną przeszkodą. Jeśli nie masz zadnych przeciwskazań do zabiegu, to polecam, bo całkowicie inne życie po nim
kotburyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując