2014-08-16, 13:23
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
Napisane przez alwa
a nie myśleliście o zmianie fizjoterapeutki?
|
Cytat:
Napisane przez tygrysek83
Moja też stęka przy ćwiczeniach
No to mało przyjemna taka rehabilitacja... ja bym, tak jak dziewczyny pisały, zmieniła rehabilitantkę. No chyba, że widzisz jakieś efekty tych spotkań.
|
u nas w mieście jest to jedyna poradnia, ta babka jest szefową, reszta to młode dziewczyny, którym ona nie daje takich maluszków (ewentualnie masują, ale też starsze, roczne i wzwyż), więc opcja odpada
chodzenie na rehabilitację do niej jakieś szałowe nie jest, ale że w domu ćwiczymy sobie , to może jakieś efekty są
piszę "jakieś", bo jak mi powiedziała pediatra: "no faktycznie, wzmożone napięcie lekko ma, ale spokojnie, do wszystkiego sam dojdzie i nic mu nie będzie, rehabilitacja może mu nieco pomóc, choć jakby jej nie było, to też mu nic nie będzie, tylko pani będzie bardziej świadoma co i jak"
co do rozszerzania diety:
Adrianek miał 3mce+3tyg jak zaczęłąm dodawać miarkę kaszki manny do mleka wieczorem (ekspozycja na gluten)
4mce+10dni - marchewka
4mce+13dni - brokuły
kilka dni temu dałam mu polizać jabłko, które wcinałam ale z owocami chcę poczekać
wczoraj dostał sok z marchewki 1:1 z wodą
generalnie dla niego jedna porcja, to 1/4 najmniejszego słoiczka, z czego 3/4 ląduje na pieluszce ;P
jak czytam niektóre dzieci tutaj już całe słoiczki wcinają 
a, i wczoraj oblizał z palca taty loda ;P
do słodzenia soków (robiłam malinowy na zimę) itp. zakupiłam stewię - polecana dla diabetyków itp. bo nie podnosi poziomu cukru, nie powoduje próchnicy itp.
 II kreski 1.12.2015
|
|
|