Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Napisane przez zuken
Malutka nie boj sie  ja Ci powiem ze mnie strasznie bolalo ale juz daaaawnoooo zapomnialam o tym bolu  mowilam ze nigdy wiecej nie chce miec dzieci a teraz juz bym mogla znowu byc w ciazy haha
Takze uwierz mi skoro kazda z nas ma takie same odczucia ze szybko sie zapomina bol a ogarnia nas mega szczescie to nie moze byc tak zle i spokojnie dasz rade 
Glowa do gory dziewczynki, silne z nas babeczki i dla naszych pociech jestesmy w stanie zrobic naprawde wszystko
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
|
ja po pierwszym porodzie mówiłam nigdy więcej, a mam drugie dziecko ból szybko się zapomina 
Cytat:
Napisane przez Polly_
hej widze ze piszecie o bolach brzuszka, u na s to samo, dale małej espumisan (czyli to samo co sb simplex), delicol i dicoflor, nie jem juz prawie nic  = zero mleka, zero owoców, wogole zero niczego- tylko woda, czerwstwy chleb, ziemniaki, marchew i indyk 
a mała nadal placze 
|
u nas ból brzuszka po witaminach, odstawiliśmy na dwa dni i było super. Wczoraj rano podaliśmy witaminę, to dzisiaj całą noc nie spałam, bo mały płakał 
Postanowiłam, ze nie będę podawała żadnych witamin
Cytat:
Napisane przez jagusia15
Dziewczyny odeszły mi wody, jestesmy w drodze do szpitala.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|

Cytat:
Napisane przez gosia3103
Gratulacje
Szybko nie było, ale jakoś poszło ;-)
Powodzenia!
Adelka urodziła się dziś o 1:55. Było długo i ciężko, opiszę jak będziemy już w domu.
Ale dziewczyny mają rację - to wszystko nie ważne, kiedy kładą Ci takie ciepłe mokre cudo na brzuchu...jest cudowna. Momentalnie wszystko przestaje boleć i przechodzi całe zmęczenie. Na razie czuję się jakbym wcale nie rodziła ;-) zabrali małą na ważenie a mnie przewieźli na salę. Myślałam że zaraz ją przywiozą ale tu chyba inne zwyczaje panują..chyba zaraz pójdę jej szukać ;-)
|
gratulacje 
Cytat:
Napisane przez gosia3103
|
śliczna 
Cytat:
Napisane przez patrycja19894
dzis Wychodzimy do domku 
U nas jak najbardziej wszystko ok,mały troch daje mi popalić,wczoraj w dzien spal mi praktycznie caly czas na rękach,ale to przez to że co chwile ktoś go badal,zanim się uspokoił to znowu ktoś przychodził.
dla mnie druga noc e szpitalu i spalam chwile i to czuwając bo znowu z małym przy cycu,inaczej sir nie dało,co go odlozylan to sir budził i szukał piersi. Nie wiem czy mam mało pokarmu czy on sobie znalazł taki sposób na mnie.. Poszłam po mleko zeby go fokarmic ale nie dostalam  ponoc na początku tak jest ze dziecko wisi 24/7 na mamie.
Muszę wam powiedzieć ze jestem mega zadowolona z cesarki,szpitala itp.
wczoraj juz wstałam sama pod prysznic, musiałam odkleić plaster,blizna cienka,Wyglada jak odcisnieta gumka po ciasnych majtkach,nigdzie nie spuchla,nie zmieniła koloru.. Wszyscy są e szoku,pielęgniarki mówią ze na przede kawał dobrej roboty.
Nie wien czy nie za mało krwawie,mam krwawienia jak przy normalnym okresie.
sorki ze tak tylko o nas,ale na telefonie ciężko cytować,jak wrocr do domy to postaram się nadrobić.
Oczywiście gratulacje dla nowych mamusiek  [COLOR="Silver"]
|
super, że wychodzicie do domu 
ja z cc też byłam bardzo zadowolona
Cytat:
Napisane przez pati1078
Przedstawiam Amelke wszystkim wizazowym ciociom .pozdrawiamy i dziekujemy za kciuki i gratulacje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
śliczna 
Jednak małego brzuszek bolał od witamin, zrobiliśmy dwa dni przerwy i było super. Wczoraj rano podaliśmy witaminę, to dzisiaj w nocy od 1 do 8 spałam godzinę. Całą noc się prężył, stękał i marudził jestem wykończona.
Poczytałam jeszcze o nich dużo w internecie i postanowiłam, że więcej mu nie podam tych witamin.
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------
Gosia szczepiłaś małą w szpitalu? wyraziłaś zgodę na podanie wit K? Jeszcze jedno pytanie będziesz podawała wit k i d?